78-годишният Георги Попов спечели коледен турнир по шах в Долна баня

Традиционният Коледен турнир по шахмат, под патронажа на кмета на Долна баня Владимир Джамбазов, събра в навечерието на празника в заседателната зала на общината 18 състезатели от София, Костенец, самоковското село Радуил и пазарджишкото Габровица, както и домакините от рилския град.

В продължение на почти шест часа участниците водиха оспорвана битка по черно-белите полета на шахматните дъски по швейцарската система в общо седем кръга.

В крайното индивидуално класиране първи с шампионската титла тази година се поздрави доайенът – 78-годишният Георги Попов с 5,5 точки, втори със същия актив се нареди м.с. Славчо Тонев и трети с 5 точки к.м.с. Петър Козарев. На класиралите се до шесто място в състезанието – м.с. Георги Пенчев, Боян Додов и Бранислав Димитров, както и на първите трима от името на организаторите специални купи и парични награди връчи секретарят на общината Красимир Терзийски.

Награден бе и най-малкият участник в Коледния шахматен турнир – 12-годишният Павел Лазаров.

В състезанието участваха и инж. Методи Благов, Георги Методиев, Винко Зафиров, Боян Янкулов, Владимир Клисаров, Ивайло Костов, Димитър Стоянов, Благовест Ангелов, Димитър Крънчев, Йордан Стайков и Йордан Миланов.