81-годишна дупничанка даде 3000 лв. и 20 евро на „ченге”

 

policiq-181-годишна жена от Дупница е станала жертва на телефонна измама във вторник, загубила е 3000 лв. и 20 евро, съобщиха още от полицията. Тя се е доверила на обадилия се по телефона мъж, представил се за полицай и искал съдействие, за да бъдат заловени измамници…

„Полицаите не изискват от гражданите информация за спестяванията им, не ги съветват да дават пари на когото и да било. Не изискват пари от гражданите! Вярвайте, че всяка предоставена сума на непознат, както и да се е представил, всяка оставена сума на място, за което ви е „посъветвал телефонният полицай“, е загубена. Ако получите обаждане по телефона и искане за пари, затворете телефона! Потърсете роднините си или съседи, споделете и се обадете на тел. 112. Не съобщавайте номера на мобилния си телефон на тези, които са ви се обадили по стационарния”, напомнят от полицията.

Арестуваха 25-годишен за кражба на 3 чувала дърва в Бобов дол

Бобовдолски полицаи вчера са задържали 25-годишния Б.С., той е извършил кражба на 3 чувала с дърва за огрев от жилище в града, съобщиха от ОД МВР-Кюстендил. Задържаният проникнал в жилището, като е взломил входна врата. Установен е няколко часа след подаването на сигнала. Ще остане в ареста 24 ч. Срещу него е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.