Wednesday, June 12, 2024
HomeРегионБанско83-годишна от Банско направи по-богат с 1000 евро и 750 лева ало...

83-годишна от Банско направи по-богат с 1000 евро и 750 лева ало измамник

alo_izm15

83-годишна жена от Банско е поредната жертва на ало измамници, които ежедневно атакуват възрастни хора от област Благоевград . Жената, след като е предала сумата е сигнализирала в РУ-Банско за това, че за времето от 11:00  до 14:00 часа вчера, чрез телефонно обаждане от непознат за нея мъж, който й се представил за полицейски служител, й е поискана парична сума, необходима като съдействие при залавянето на телефонни измамници.

Потърпевшата е предала сумата от около 1 000 евро и около 750 лева. И по този  случай е  образувано досъдебно производство.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

Няма практика, в която полицейски служители да искат пари от хората. За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Подробности в печатното издание.

RELATED ARTICLES

Most Popular