Дъщерята на войвода №1 в Петрич Ст. Божинов – Мария,  номинирана за стипендия на фондация „Димитър Бербатов”, родителите й: Не е наследила таланта от нас, не пеем

Мария Божинова е носител на престижни награди.

9-класничката победи 20 певци от цяла Европа, номинирана е от вокалния педагог Таня Точева

Номинирана за стипендия е и 18-годишната Мария Гогушева от „Сгушена звездица”

 

Дъщерята на ВМРО лидера и общински съветник в Петрич Стоян Божинов – Мария, е номинирана за стипендия на фондация „Димитър Бербатов”.

Стоян Божинов

Предложението за номинацията на Мария е на нейния вокален педагог Таня Точева от вокално студио „Сгушена звездица”. Родителите на 9-класничката в АГ „Акад. Людмил Стоянов” в Благоевград – Стоян и Мая Божинови, отрекоха да пеят.

Мая Божинова

„Мария се занимава с пеене от вече 9-10 години, откакто беше на предучилищна и до днес в „Сгушена звездица”. Откри я нейна учителка, която насочи вниманието ми към нея да я слушам как пее на различни тържества. Тогава си спомням, че изпълни перфектно, и то сама, „Една българска роза”. След това отиде в „Сгушена звездица” и спечели редица конкурси”, разказа майката Мая.

Мария Гогушева

Мария Божинова има и редица награди от фестивали в Европа. Едно от най-значимите й постижения е първо място във  възрастова група 14-15 години в Международния певчески конкурс за деца, младежи и възрастни Golden Microphone – Блед, Словения. Там тя победи над 20 певци от цяла Европа. Печели първо място на 7-ия международен фестивал “Златен талант в златна Прага” (Golden Talent in Golden Prague) и още мн. други. Във фондацията на „Димитър Бербатов” тя е номинирана в категория изкуство, поп и джаз пеене. Мария е член на Клуб 2016 на Фондация „Димитър Бербатов“. От вокално студио „Сгушена звездица” в Петрич е номинирана и Мария Гогушева – на 18 години от ПГ “Пейо К. Яворов” в Петрич.