Monday, July 1, 2024
HomeРегионДупницаMade in BG: Танчо Калпаков изкара 13 дни като треньор на Спартак...

Made in BG: Танчо Калпаков изкара 13 дни като треньор на Спартак (Пд)

Казаха ми, че благодетелите на отбора са се скарали и няма кой да ми плаща, разкри футболният специалист

Спартак(Пловдив) изненадващо се раздели с новия си треньор Танчо Калпаков преди първата тренировка на тима за новия сезон.

Калпаков реално беше на поста за две седмици, след като беше назначен на 11 юни, но така и не изведе тима на тренировка.

Решението е доста странно, но не е изключено и 49-годишният Т. Калпаков да получи и по-добра оферта, предвид успехите си на стадион „Бончук“.

През миналия сезон наставникът изведе Марек до бараж за влизане в елита, но тимът загуби след дузпи от Ботев (Враца).

Калпаков е изключително уважаван в Дупница, където живееше  на квартира в квартал “Бешика“. Самият той есподелял многократно, че през годините на работа в югозападния град именно феновете на отбора са го накарали да се чувства специален.

Сегашната ситуация със Спартак (Пд) футболният специалист от Панагюрище коментира така:

“Все си мислех, че съм виждал всичко в българския футбол, но явно и през това трябваше да мина. В петък имахме последна среща, на която да изясним някои неща и днес трябваше да изведа отбора за първа тренировка. Приготвих багажа си и пристигнах в Пловдив, като трябваше да взема ключа за квартирата от Иван Площаков, който е мой бивш футболист”, заяви Калпаков пред Спортал.

“Само че на вчерашната среща присъстваше друг човек, близък до ръководството. Той беше в ролята на вестоносец и ми съобщи, че двамата финансови благодетели на Спартак – Денис Хасан и Динко Миленчев са се изпокарали и на практика няма кой да ми плаща това, което сме се били разбрали. Казах, че разбирам ситуацията.”

“Двамата благодетели ги нямаше и с тях не сме говорили. Просто трябваше да ми кажат по-рано и да не се разкарвам. Болно ми е, защото отделих доста време да гледам мачове на отбора и да изучавам футболистите, които са млади, но много талантливи и качествени. Смятам, че трябва още малко опит, за да може отборът да се бори за промоция. Вижданията ми за футбола пасваха добре с качеството на отбора и можеше да направим нещо голямо. Явно и това трябваше да изживея, но всичко вече е минало и гледаме напред“, каза още Танчо Калпаков.

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular