Mercedes случайно показа AMG CLA 45

Благодарение на случайно изтичане на информация в сайта на Mercedes-Benz се появи снимка на “напомпаната” версия на купето с 4 врати CLA. Малко по-късно изображението беше премахнато, но редица издания успяха да го запазят и съответно да го публикуват за читателите си.Ако се съди по снимката, автомобилът ще получи класическите за моделите на AMG детайли, които подчертават спортния му характер. Задната част запазва стила на стандартния CLA, но ясно се виждат спортният дифузьор и разделените тръби на изпускателната система. Има и спойлер на багажника, който променя ъгъла на атака в зависимост от скоростта.

По предварителна информация, Mercedes-AMG CLA 45 ще получи 2,0-литров бензинов турбомотор, чиято мощност ще достига 387 к.с. По-мощната версия S ще развива 420 к.с. И в двата случая скоростната кутия е 8-стеенна автоматична, която работи в комбинация със система за задвижване 4MATIC с допълнителен режим “дрфит”.

Засега все още няма яснота кога ще официално ще бъде представен модела, както и кога ще стартират продажбите му. Най-вероятно, премиерата ще бъде по време на автосалона във Франкфурт през есента, а стартът на продажбите ще е в началото на 2020 г.

 

 

Източник: topgear.bg