Wednesday, June 26, 2024
HomeСкоростиNissan няма да инестира повече в нови ДВГ

Nissan няма да инестира повече в нови ДВГ

В неотдавнашно интервю за австралийското списание Drive Франсоа Байли, старши вицепрезидент и главен директор по планирането за региона AMIEO (Африка, Близкия изток, Индия, Европа и Океания), потвърди, че Nissan вече не разработва нови двигатели с вътрешно горене (ДВГ).

Бейли заяви: “Нашето бъдеще е електрическото. Няма да инвестираме в нови задвижващи агрегати с ДВГ, това е сигурно”. Това категорично изявление означава ангажимента на Nissan към електрическата мобилност и плановете му за постепенно премахване на автомобилите с бензинови двигатели.

Nissan признава, че преходът към изцяло електрическа гама ще отнеме време. За да преодолеят разликата, те ще продължат да използват своята технология e-Power – хибридна система, при която бензиновият двигател служи единствено като генератор за зареждане на батерията, а не за директно задвижване на колелата. Тази конфигурация предлага алтернатива за тези, които се колебаят относно чистите електромобили, като същевременно насърчава електрификацията.

Преминаването към електромобили няма да стане за една нощ, особено в региони с не толкова строги правила за емисиите. Бейли подчертава, че на места като Африка все още се допускат превозни средства, отговарящи на стандарта Евро 2, който бе премахнат в Европа преди години. Nissan ще адаптира предложенията си към регионалните изисквания, което означава, че съществуващите ДВГ вероятно ще бъдат актуализирани, за да отговарят на по-строгите разпоредби, където е приложимо. Това гарантира по-плавен преход за потребителите в развиващите се пазари.

Решението на Nissan да спре разработването на ДВГ и да се съсредоточи върху електрическите превозни средства е важна стъпка в автомобилната индустрия. Въпреки че пълното отпадане на бензиновите автомобили Nissan може да не е незабавно във всички региони, посоката изглежда е ясна./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular