Saturday, May 18, 2024
HomeРегионСапарева баняЯнко Янков гради ресторант слънце със стаи за гости на мястото на...

Янко Янков гради ресторант слънце със стаи за гости на мястото на ресторант “Валявица” над Сапарева баня: Финансирам проектите си с кредити Уникален ресторант, с огромни прозорци и много светлина прави

Янко Янков от Дупница. Заведението израства върху руините на стария ресторант „Валявица” над Сапарева баня. Община Сапарева баня е издала разрешително за строеж на фирма „Ди Ем Груп”. „Ще бъде голям колкото „Валявица”. С една дума правим реконструкция на съществуваща сграда. В подпокривното пространство съм планирал да има 5 стаи. Ресторантът е за около 100 души, ще има лятна градина, детски кът. Насочил съм усилията си да развивам туризма в Сапарева баня, мисля, че най- сериозните инвестиции са мои, правя ги с кредити. Ресторантчето съм го ипотекирал, коства ми много напрежение и ангажименти. Смятам, че бъдещето на региона ни е точно в тази посока. Надявам се да дойдат туристи от цяла България, защо не и от целия свят. До пролетта смятам, че ще бъда готов.”, разкри за “Вяра нюз” Янко Янков. Техническият ръководител на обекта е Валери Вуков, работниците са майстори от Гоце Делчев.

На място е и Джамал Чаушев, който е най- известният майстор в региона.

Редом до него е дясната му ръка от Туховище Йосуф Юмеров. „Много сме доволни, напишете само хубави неща. Работим спокойно, добре платени сме. Янко ни е осигурил прекрасна къща за гости в село Ресилово, където сме настанени.”, каза Йосуф Юмеров.

 

Авторски права

Съдържанието на http://viaranews.com/ e под закрила на Закона за авторското право. Всички регионални статии, репортажи, интервюта и други текстови материали от Югозападна България, публикувани в сайта. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на линк към http://viaranews.com/.

В. „Вяра Нюз” не носи отговорност за съдържанието на коментарите от потребителите. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Ползването на информация от в. „Вяра” става само с абонмент.

RELATED ARTICLES

Most Popular