Янко Янков гради ресторант слънце със стаи за гости на мястото на ресторант “Валявица” над Сапарева баня: Финансирам проектите си с кредити Уникален ресторант, с огромни прозорци и много светлина прави

Янко Янков

Янко Янков от Дупница. Заведението израства върху руините на стария ресторант „Валявица” над Сапарева баня. Община Сапарева баня е издала разрешително за строеж на фирма „Ди Ем Груп”. „Ще бъде голям колкото „Валявица”. С една дума правим реконструкция на съществуваща сграда. В подпокривното пространство съм планирал да има 5 стаи. Ресторантът е за около 100 души, ще има лятна градина, детски кът. Насочил съм усилията си да развивам туризма в Сапарева баня, мисля, че най- сериозните инвестиции са мои, правя ги с кредити. Ресторантчето съм го ипотекирал, коства ми много напрежение и ангажименти. Смятам, че бъдещето на региона ни е точно в тази посока. Надявам се да дойдат туристи от цяла България, защо не и от целия свят. До пролетта смятам, че ще бъда готов.”, разкри за “Вяра нюз” Янко Янков. Техническият ръководител на обекта е Валери Вуков, работниците са майстори от Гоце Делчев.

На място е и Джамал Чаушев, който е най- известният майстор в региона.

Редом до него е дясната му ръка от Туховище Йосуф Юмеров. „Много сме доволни, напишете само хубави неща. Работим спокойно, добре платени сме. Янко ни е осигурил прекрасна къща за гости в село Ресилово, където сме настанени.”, каза Йосуф Юмеров.

 

Авторски права

Съдържанието на https://viaranews.com/ e под закрила на Закона за авторското право. Всички регионални статии, репортажи, интервюта и други текстови материали от Югозападна България, публикувани в сайта. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на линк към https://viaranews.com/.

В. „Вяра Нюз” не носи отговорност за съдържанието на коментарите от потребителите. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Ползването на информация от в. „Вяра” става само с абонмент.