Велко Руйков - шеф на Нивел Строй

 

Чудя се как в някои блокове изобщо е имало вода с тази стара, изгнила и запушена инсталация, каза Димитров

Водата в жк „Бистрица” потече със страшна сила по тръбите вчера вечерта, след като от седмици наред налягането беше слабо, сигнализираха жители на най- големия квартал в Дупница, които се страхуват от аварии по домовете си. Иначе хората вече почти бяха свикнали на по- слабата вода, живеещи на последните етажи на блоковете се оплакваха, че до техните чешми тя едва стига.

Както е известно, заради подмяната на водопровода и канализацията в жк „Бистрица” водоподаването е нарушено. Свързахме се със Стефан Димитров от „Нивел строй”, който ръководи подмяната на водопровода в квартала.

„Монтирали сме регулатори на налягането, за да няма проблеми. Утре или най- късно в събота чакаме да дойде човекът, който ще ги регулира. От ВиК подават вода с налягане от 5,5 бара, но заради старата водопроводна мрежа до блоковете едва ли са стигали и 3. Нашите регулатори са настроени на 4 – 4,5 бара и точно толкова ще достигат до хората. Ситуацията е малко сложна, защото в квартала има блокове и с по 4, и с по 11 етажа. Чудя се как изобщо в някои блокове и имало вода. Инсталациите им бяха в окаяно състояние- стари, изгнили, запушени…”, каза Димитров за „Вяра нюз”. Той е категоричен, че ще се вместят в крайния срок за проекта, фиксиран за датата 8 октомври. „Остават ни да включим още 4-5 входа в долната част от квартала и да направим още 3 връзки в горната част. Очакваме в края на другата седмица официално старият водопровод да спре да функционира.”, допълни той. Добрата новина е, че с това ще се сложи край на ежедневното спиране на водата. По думите на Димитров все пак прекъсвания отново ще се наложат за монтиране на допълнителни неща по шахти на блоковете, но те няма да бъдат в сегашните мащаби