Sunday, June 23, 2024
HomeРегионБобов долАкция в Големо село! Откриха Тойота хибрид на македонка, разфасована в автоморга

Акция в Големо село! Откриха Тойота хибрид на македонка, разфасована в автоморга

За срок до 24 часа е задържан управителят

Задигнат преди 2 месеца автомобил и части от коли, за които се предполага, че са крадени, бяха открити при акция на полицията в община Бобов дол.

В рамките на операцията екипи на ГД “Национална полиция“, ОДМВР – Кюстендил и служители от Инспекцията по труда и РИОСВ, предприели проверка на автоморга в с.Големо село и установили наличието на множество купета и двигатели със заличени серийни номера, както и агрегати и части от автомобили, предимно японско производство в периода 2018-2021 г. В процеса на работа било изяснено, че един от разглобените автомобили – “Тойота РАВ 4″, с дата на първа регистрация 23 юни 2021 г. и собственост на македонска  гражданка, бил противозаконно отнет на 16 януари тази година от курорта Боровец. За срок до 24 часа в полицейския арест бил задържан управителят на автоморгата, попадал в полезрението на полицията при разследването и на други противозаконни деяния. Повдигнато му е обвинение, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 10 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 215 от НК, като работата по него продължава с оглед идентификацията и на останалите авточасти, открити в обекта.

По време на операцията служителите на  Инспекция по труда и РИОСВ са съставили актове за установените административни нарушения. Материалите са докладвани в териториалното отделение в Дупница на РП Кюстендил.

Това е поредната акция на криминалисти от Бобов дол в автоморгата при Големо село през последните няколко години. При предишни претърсвания там бяха открити врати, части от двигатели на крадени скъпи автомобили.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular