“Официално мога да нарека себе си Балкански шампион по оратория”, споделя единадесетокласничка от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“

Поредният си успех постигна Ани Ковачева от Кюстендил. Ученичката 11-ти клас в Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ спечели второ място на Балканския турнир по оратория “Balkan Voices” 2021, организиран от фондация BEST и Американския университет в България.

“Преди две години, когато се явих на първото си състезание, заедно с отбора си от Езикова Гимназия, се радвах, че спечелих първо място, класирайки се две места пред балкански шампион по оратория. Днес, след двудневно ожесточено състезание, с над 70 участници от България, Албания, Северна Македония, Косово, Сърбия и Румъния. Официално мога да нарека себе си БАЛКАНСКИ ШАМПИОН ПО ОРАТОРИЯ”, споделя Ани.

Както писахме, в края на месец февруари т.г. Ани Ковачева грабна първо място в онлайн състезание по речи и дебати на английски език – BEST Spring West Tournament 2021. Ани се състезава в категория Оригинална Оратория (изнасяне на публична реч), а темата на речта й бе “Жените лидери”.

От две години Ани участва в турнирите, организирани от Фондация BEST, като част от отбора на Езикова гимназия “Д-р Петър Берон” Кюстендил.

Ще припомним, че Ани Ковачева е сред новите стипендианти на “Американска фондация за България” за учебната 2020- 2021 година. Преди година тя изживя два незабравими и ползотворни дни, по време на двудневното си посещение във Виена, като една от победителките в конкурса “Посланик за един ден”, като кандидатства с кратко видео на тема: „Как бихте представили България на световната сцена“.

Ани Ковачева отлично владее английски език и изнася открити уроци в офиса на сдружение ЛАРГО, с ученици от ромския квартал “Изток”. Доброволците на сдружението, каквато е и Ани обучават ученици от 1 до 7 клас на основни знания по английски език. Инициативата за обучение на деца се провежда от три години по идея именно на Ани.

Краси Ценкова