Ани Ковачева от Кюстендил с второ място на Балканския турнир по оратория “Balkan Voices” 2021

“Официално мога да нарека себе си Балкански шампион по оратория”, споделя единадесетокласничка от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“

Поредният си успех постигна Ани Ковачева от Кюстендил. Ученичката 11-ти клас в Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“ спечели второ място на Балканския турнир по оратория “Balkan Voices” 2021, организиран от фондация BEST и Американския университет в България.

“Преди две години, когато се явих на първото си състезание, заедно с отбора си от Езикова Гимназия, се радвах, че спечелих първо място, класирайки се две места пред балкански шампион по оратория. Днес, след двудневно ожесточено състезание, с над 70 участници от България, Албания, Северна Македония, Косово, Сърбия и Румъния. Официално мога да нарека себе си БАЛКАНСКИ ШАМПИОН ПО ОРАТОРИЯ”, споделя Ани.

Както писахме, в края на месец февруари т.г. Ани Ковачева грабна първо място в онлайн състезание по речи и дебати на английски език – BEST Spring West Tournament 2021. Ани се състезава в категория Оригинална Оратория (изнасяне на публична реч), а темата на речта й бе “Жените лидери”.

От две години Ани участва в турнирите, организирани от Фондация BEST, като част от отбора на Езикова гимназия “Д-р Петър Берон” Кюстендил.

Ще припомним, че Ани Ковачева е сред новите стипендианти на “Американска фондация за България” за учебната 2020- 2021 година. Преди година тя изживя два незабравими и ползотворни дни, по време на двудневното си посещение във Виена, като една от победителките в конкурса “Посланик за един ден”, като кандидатства с кратко видео на тема: „Как бихте представили България на световната сцена“.

Ани Ковачева отлично владее английски език и изнася открити уроци в офиса на сдружение ЛАРГО, с ученици от ромския квартал “Изток”. Доброволците на сдружението, каквато е и Ани обучават ученици от 1 до 7 клас на основни знания по английски език. Инициативата за обучение на деца се провежда от три години по идея именно на Ани.

Краси Ценкова