Saturday, May 18, 2024
HomeСпортА. Карачанаков: Искам до края на сезона всеки да даде всичко, което...

А. Карачанаков: Искам до края на сезона всеки да даде всичко, което може, за Вихрен

Антон Карачанаков безспорно е един от най-опитните футболисти в настоящия отбор на Вихрен (Сандански). Ето какво каза офанзивният състезател пред официалния сайт на клуба:

  • Антоне, предстои ви важен мач срещу Ботев (Ихтиман), който се явява спор за третото място. Какво очакваш?

Мисля, че нашият отбор като качество и потенциал е по-добър. Трябва да победим на всяка цена, за да се преборим за третото място. Виждам и следя представянето на ихтиманци, които направиха страхотна серия през пролетта. Но нашата цел е само и единствено победата в този мач.

 

  • Защо допуснахте толкова много грешки, включително и през пролетта?

Има доста фактори, но не искам да звучат като оправдания. През цялото време имахме доста контузени футболисти. Един излиза от състава, друг влиза – дълго време така и не се събрахме в пълен състав. Аз играх в първия пролетен кръг и още във втория срещу Оборище (Панагюрище) се контузих. Отсъствах около един месец, което не е малко. След това ми трябваше време, за да си възвърна ритъма на игра. И така, когато за един отбор от Трета лига, излязат двама или трима играчи, се усеща. Отделно и ние явно не направихме необходимото, за да спечелим мачовете…

 

  • Какви са целите ви в оставащите мачове? Стигнахте финалната четворка за Купата на Аматьорската лига.

В първенството трябва да завършим на трето място. За Купата също продължихме до същинската фаза и ще се опитаме да я спечелим. Основната ни цел обаче е всеки един от нас да даде максимума, което може в оставащите мачове. Това е! Без излишни сметки и т.н. Просто да бъдем здрави и да положим усилия.

 

  • Как се чувстваш във Вихрен?

Вече няколко месеца съм тук и не искам да звучи клише, но съм спокоен. Имах и други варианти да продължа кариерата си, но ми трябваше малко време да съм у дома със семейството си. Сега наистина се чувствам щастлив. Защото след мач съм вкъщи, а когато си в друг град или държава, чакаш да дойде почивка или пауза, за да се прибереш. А това ми тежеше…

 

  • Каква е обстановката в отбора?

 

Много добра, макар че знаете – когато не побеждаваш, е нормално настроението да е по-минорно. Имаме доста опитни футболисти, има и млади, които опитват да се приспособят. Ние с каквото можем, ще им помагаме, но истината е, че всичко си зависи от тях. Те трябва да имат желание да искат да играят, да се доказват на всяка тренировка и мач.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular