Биатлонистите на Сапарева баня втори на „Берковски олимпиец“ с 8 отличия, поделиха си медалите със състезателите на Троян „Амбарица” и „Аякс”

 

18-15-02-biatlon_deca-2

 „Амбарица” и Сапарева баня пак разпределят медалите.

Във второ поредно състезание младите биатлонисти на „Амбарица” (Троян) и Сапарева баня си спретнаха почти двустранна среща и прибраха повечето медали, информира „Виаспорт”. Спортното събитие се проведе този уикенд в традиционната надпревара за момичета и момчета и момичета и момчета младша възраст „Берковски олимпиец“ над Берковица, в която тази година участваха 71 деца.

Те бяха представители на 8-те водещи клуба в страната – „Аякс” (Троян), „Амбарица” (Троян), Сапарева баня, „Ихтиман” (Бодрово), „Боровец” (Самоков), „Рожен” и „Рилски спортист” (Чепеларе) и домакините от клуб „Ком-Берковица”. Програмата включваше спринт и индивидуален старт в 4 възрастови групи за деца до 6. клас включително.

Класирането по медали бе оглавено от биатлонистите на „Амбарица”, които извоюваха 10 медала от 24-те възможни, от които 4 златни и по 3 сребърни и бронзови. След тях се наредиха децата на Сапарева баня с 8 отличия. Хегемонията на двата клуба този път бе нарушена от другия троянски тим – „Аякс”, състезателите на който се окичиха с 6 медала.

Състезателите показаха упоритост и борбеност. Интересното е, че голяма част от тях стреляха без грешка и медалите се решиха главно по трасето. Победителите пък бяха наградени с медали, грамоти и предметни награди от заместник-кмета Радослав Найденов и Вероника Григорова – треньор на берковския клуб. От федерацията по биатлон присъстваха главният секретар Васил Сивков и Надежда Алексиева – член на УС на БФБ и технически делегат на състезанието.

Преди това състезание двата клуба отново демонстрираха хегемонията си на състезанието на “Роженски ливади” за “Купа Чепеларе” за момичета и момчета, родени до 2005 г. и по-малки, както и за момичета и момчета младша възраст (родени 2003-2004 г.). Те се състезаваха в дисциплините спринт и индивидуална, като всички титли отидаха при състезателите от тези отбори.

Класирането по медали отново бе спечелено от младите биатлонисти на „Амбарица”, които грабнаха 12 от възможните 24 медала, от които 5 златни (от 8 възможни). Останалите 3 титли и общо 10 отличия заслужиха състезателите от Сапарева баня.

Двойни шампиони при най-малките станаха Веселин Белчински (Сапарева баня) и Симона Миховска (Амбарица), които спечелиха и спринта на 2,4 км, и индивидуалната надпревара на 3 км. Двамата не допуснаха нито една грешка в стрелбата в стартовете си. При по-големите – момичета и момчета младша възраст, с титли са Георги Наумов (Сапарева баня) и Вяра Чолакова („Амбарица”) в спринта съответно на 3,6 км и на 3 км, като и двамата завършиха без нито един пропуск в стрелбата.