Битката за Дупница: Чимев срещу Дангов на балотаж в неделя

Многопартиен и пъстър ще бъде новият общински съвет

Досегашният кмет инж.Методи Чимев и д-р Първан Дангов ще участват във втория тур на местните избори в Дупница в неделя, показват резултатите на база 100 процента обработени секционни протоколи, обявени от Общинската избирателна комисия.

На 29 октомври издигнатият от ПП ГЕРБ за четвърти мандат Чимев е получил доверието на 25,20% (4 414 гласували) от имащите право на вот в общината. Дангов, който е предложен от БСП за България има подкрепата на 35, 91% избиратели (6 290 бюлетини).

Трети се нарежда независимият кандидат, подкрепен от Възраждане – Методи Захаринов, с 9.69% (1 697 гласа). Четвъртото място заема кандидатът на Местната коалиция КОД (Консервативно обединение на десницата-ВМРО-Български възход) Костадин Костадинов, за когото бюлетини са пуснали 8.19% от избирателите (1 434 гласували). Следва д-р Панчо Панайотов, издигнат от партия „Ние идваме“, с 5,00 % (876 гласа). За Милен Попов от СДС са дали гласа си 3.86% на сто от избирателите (677души). Следват Иво Ников (Продължаваме промяната – Демократична България) с 3.08% или 539 гласа, Катя Димитрова (ПП Има такъв народ) с 2.83% или 496 гласа, и Атанас Янев, издигнат от инициативен комитет с 2.29% или 401 гласа.

В графа „Не подкрепям никого“ са 3.96% (693 бюлетини) от гласоподавателите в община Дупница.

Коментар след края на изборния ден направи инж. Методи Чимев чрез профилната си страница във фейсбук.

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха! Благодаря на нашите кандидатите за съветници и кметове по села, че дадоха всичко от себе си през тази кампания и спечелиха доверие. Благодаря и на семейството, и на екипа ми – за търпението, енергията и подкрепата.

В неделя сме на балотаж. Разчитам на вашата подкрепа и се надявам да оцените направеното до момента.

За тези години заедно с екипа ми не сме спирали да даваме всичко от себе си за развитието, модернизирането и просперитета на нашия град. Не сме спирали да се борим и да отстояваме интересите на Дупница. И ще продължим да го правим, защото това е единственият начин на работа, който познаваме и в който вярваме. Има важни теми и проекти за довършване; има и нови, които трябва да стартираме.

Вярвам, че заедно ще продължим да правим най-доброто за Дупница!“, категоричен е М. Чимев.

Ето какво написа в официалния си профил във фейсбук Първан Дангов:

„Скъпи приятели и съмишленици, благодарим от сърце на всеки един, които застана рамо до рамо до нас и заедно направихме първата крачка към това Община Дупница да придобие облика, който заслужава! Нека продължим, заедно към победата и в неделя и довършим започнатото!“

Изключително пъстър се очаква да бъде новият общински съвет в Дупница.

ПП ГЕРБ ще има най-много общински съветници – 5 на брой, при гласували за тях 2 337 избиратели или 15.69%. Това са Емил Гущеров, Крум Милев, Методи Чимев, Румен Желязков, Бойко Полянов.

На второ по численост е БСП с 4-има представители с 2 046 гласа, което прави 13.74%. Техните имена са Бойко Христов, Първан Дангов, Станислав Павлов и Александър Анин.

Трима общински съветници ще представляват в местния парламент Бъдеще за родината с 1 489 гласа, което е 10 на сто от гласовете на явилите се пред урните избиратели. Те са Веселин Станкев, Павел Коларски и Светлин Зарев.

Трима представители в местния парламент ще има и от Местна коалиция КОД с 1 359 гласа – 9.13%. Техните имена са Георги Георгиев, Костадин Костадинов и Христо Михалчев.

Глас народен също ще бъдат представени от трима общински съветници с 1 597 гласа или 10.72% от гласувалите в неделя. Това са Георги Градевски, Гичка Михайлова и Христо Георгиев.

СДС ще има двама общински съветници със 1 044 гласа, което е 7.01%. Техните имена са Иван Раков и Станислав Страшимиров. Толкова ще има и от Партия на зелените със 796 – 5.35%, за Илиян Миланов и Йонко Гергов. За първи път ДПС ще имат присъствие в местния парламент в Дупница, като ще бъдат представлявани от двама общински съветници със 857 гласа – 5.76%. Техните имена са Георги Рангелов и Шейхриар Златарска.

Коалиция Продължаваме промяната-Демократична България също ще има двама общински съветници със 670 гласа – 4.50%, и това са Иво Ников и Николай Табаков. И Възраждане ще присъства в следващия местен парламент, печелейки едно място с 544 гласа- 3.65%, за Виктор Мантарков. Ред, законност и справедливост влизат в Общинския съвет също с един съветник с 577 гласа – 3.87% за Георги Бански. Едно кресло в минипарламента ще има и за „Земеделски Народен съюз“ с 604 гласа – 4.06%, за Анастасия Давкова.

В шест от секциите в община Дупница Общинската избирателна комисия установи несъответствие с данните от резултатите за гласуване, подадени в протоколите им. В секциите, които се намират в Механотехникума, ОУ „Неофит Рилски“, клуба в жп секция и с.Червен брег, се наложи ново преброяване от членове на ОИК.