Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБанскоС над 70 % подкрепа! Стойчо Баненски от ГЕРБ е новият кмет...

С над 70 % подкрепа! Стойчо Баненски от ГЕРБ е новият кмет на Банско

Стойчо Баненски е новият кмет на община Банско. Той спечели още на първия тур с над 70% от гласовете на избирателите. След него се нареди Костадин Юнчов от БСП с 14%, а трети е Марио Граченов от ПП/ДБ с 10%. Зорница Немцева от “Възраждане” събра гласовете на 1,5%.

Баненски, който досега бе заместник кмет на общината, бе издигнат от Инициативен комитет, а зад неговата кандидатура застанаха от партия ГЕРБ.

Новият градоначалник коментира изборната победа чрез профилната си страница във фейсбук.

„Без Вашата помощ това ново начало за нашата община щеше да е невъзможно. Благодаря, че ми повярвахте!

Възприемам победата си на изборите за кмет на община Банско като нов обществен договор между нас.

Фактът, че постигнахме най-добрия резултат в десетилетията след промените е просто статистика, но показва правилността на пътя, по който сме поели.

Отговорността е голяма, но опитът през годините ми дава увереност, че заедно ще се справим с проблемите през идващите години.

Не ми се иска да вярвам, че думи като прозрачност, достъпност и почтеност са несъвместими с политиката и се надявам да го докажа с доверие и работа.

Чакат ни дълъг път, големи предизвикателства и управление на община Банско в името на нейните граждани.

Нека Господ въздаде всекиму според делата.

Благодаря за доверието и на добър час!“, написа С.Баненски.

Най-голям процент в гласуването за общински съветници в община Банско получава партия НДСВ – 46,33 процента, следвани от партия ГЕРБ с 23,21 на сто от гласовете. Трета политическа сила в Общински съвет – Банско ще е коалиция „БСП за България“ с 10,79 процента, следвани от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, за които своя глас са дали 10,07 процента от гласувалите.

Пета в подредбата на гласовете за общинския съвет в Банско е „Партия на Зелените“ с 5,65 процента или 330 гласа, следвано от „Не подкрепям никого“, което е отбелязано от 201 избиратели. Листата на партия „Има такъв народ“ са подкрепили 118 души, което е 2,02 процента от гласовете, следвани от „Възраждане“ с 1,22 процента и партия „Български съюз за директна демокрация“ с 0,70 на сто или 41 гласа.

 

Снимки – Фейсбук на С.Баненски

RELATED ARTICLES

Most Popular