Боричкания на БСП конференция в Банско (ВИДЕО)

Костадин Атанасов бе избран за председател на БСП-Банско.

Костадин Атанасов е новият лидер на БСП в Банско. Това стана ясно на отчетно-изборна конференция, проведена в курортния град. Събранието на социалистите обаче не мина без трусове. Очевидци съобщават за физически сблъсъци и обиди, които са си разменили присъстващи на форума. Според свидетели в центъра на скандала са били двама бивши председатели на структурата в Банско – Костадин Дурчов и Георги Бориков. Според запознати между тях отдавна тлеело напрежение, което избухнало на проведеното партийно събрание. Конфликтът се разразил, след като Георги Бoрикoв пoиcкaл дa види кoи и oткъдe ca дeлeгaтитe нa кoнфeрeнцията, кoятo cпoрeд нeгo билa нaглaceнa. Усъмнил се също, че дeлeгaтитe не били от Бaнcкo. Когато Бориков ce приближил да погледне cпиcъкa, пред него се изправил Кocтaдин Дурчoв. След това по разкази на очевидци около Бориков се събрала групичка хора, която го съборила на земята.

Бориков и хората около него напуснали конференцията с намерението да пуснат жалба до партийната централа в София. На пленума е имало представител на „Позитано” 20, но той пристигнал по-късно е не станал свидетел на тези сцени.

Костадин Дурчов пък отрече пред „Дарик” да е имало физически сблъсъци на конференцията. Според него напрежението било провокирано от хора, които, цитираме: “не могат да се докажат на политическия фронт и затова търсят медийни изяви”. Не отрече обаче, че партийното събрание е минало напрегнато.

Във фейсбук страницата на БСП-Банско единствено бе публикувано видео със следния коментар: „Представяме ви част от т.нар. “Кървава конференция” на БСП-Банско. На записа се вижда, че Георги Бориков и Костадин Юнчов се опитват да внесат възражения до мандатната комисия относно легитимността на делегатите.
Записът за кратко прекъсва след оплакване от другарката Маргарита Кехайова. Възраженията така и не бяха прочетени и разгледани. По-късно днес ще представим още факти от протеклата конференция”. До късния следобед на неделния ден обаче нямаше публикувани други обяснения.

https://www.facebook.com/ZaednoZaPromyanaVBansko/videos/701804713884279/