Браво! 78 медала за младите грации на „Велбъжд“ от турнир в Самоков

 С цял куп медали се завърна СКГ “Велбъжд” от състезанието “Зимни феи и Купа Самоков”. В надпреварата участие взеха над 700 гимнастички от 21 клуба.

СКГ “Велбъжд” взе участие с 52 деца в различните възрасти и категории, а талантливите кюстендилски гимнастички спечелиха общо 78 медала!

„Разбира се, имаше сълзи от радост, сълзи от щастие, доза страх и вълнение, но зад всички приятни емоции по време на състезание стоят стотици часове, прекарани в залата, стотици изиграни съчетания, стотици опити на отделни елементи и въпреки това винаги имаме върху какво да работим! Затова продължаваме усилено до следващото ни състезание, където отново ще премерим сили с останалите клубове“, заявиха от Спортен клуб по гимнастика “Велбъжд” – Кюстендил, след края на състезанието.

А в момента всички в клуба са в трепетно очакване на друго събитие – традиционният конкурс „Девойка Кюстендилска пролет“.

Тази година сред претендентките за короната е Нилана Колевска, състезателка на СКГ “Велбъжд”. Девойка „Кюстендилска пролет“ 2024 ще бъде избрана на 16 март.