Бриджит Бардо скандално: Животните загиват, ако Макрон стане президент

Френската кинозвезда Бриджит Бардо, известна със своята защита на живата природа, се обяви срещу Еманюел Макрон и призова да не се гласува за него на втория тур. „Ако Макрон победи, животните ще загинат“, написа тя в Туитър. Актрисата подложи на остра критика програмата на кандидата за президент в областта на защитата на животните.

„Макрон демонстрира пълно безразличие към този проблем, с него няма никакви надежди за подобряване на положението“, отбеляза Бриджит. Тя подчерта, че лидерът на движението „Напред“ е застанал на страната на ловците и напълно загърби исканията на асоциациите за защита на животните.

„Призовавам всички, които обичат животните, да не гласуват за Макрон“, подчерта тя. По-рано Бриджит Бардо заяви, че избирането на лидера на Националния фронт Марин льо Пен за президент на Франция ще донесе положителни промени в много области.

Бардо от дълги години работи във фондация за защита на животните, която основа, след като се отказа от киното. Тя заяви, че управляващите социалисти не оказват никаква подкрепа на нейните проекти, докато опозицията се отнася към тях с разбиране. Със съдействието на фондацията на Бриджит Бардо в България кафявите мечки бяха обявени за защитен вид, бе създаден и специален защитен парк за тях в Беласица.