Sunday, June 23, 2024
HomeНовиниБританският военен министър: Русия се цели в 6 мишени по света, една...

Британският военен министър: Русия се цели в 6 мишени по света, една от тях е България!

Майкъл Фалън обвини Москва и телевизия “Раша тудей”, че се стремят да дестабилизират НАТОministar-britania

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън обвини Русия, че се стреми да отслаби НАТО и да дестабилизира западните страни, предаде ТАСС. Алиансът трябва да стане конкурентоспособен в киберпространството, за да противодейства на Русия, подчерта Фалън в реч в Университета на Сейнт Андрюс, в Шотландия.

Той изброи конкретно като руски мишени Съединените щати, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора.

“Русия явно тества НАТО и Запада. Тя се стреми да разшири своята сфера на влияние, да дестабилизира страни и да отслаби Алианса. Става въпрос за подкопаване на националната сигурност на много наши съюзници”, заяви британският министър на отбраната.

Фалън призова Великобритания и Европа да запазят НАТО силна, за да сдържа Русия. Алиансът и Западът като цяло трябва да се противопоставят на “дезинформацията по съветски образец” и по-конкретно на “такива средства за предаване на информация като телевизия “Раша тудей”, призова той.

В същото време британският министър на отбраната призна необходимостта от сътрудничество с Русия. Той подкрепи стремежа на новия президент на САЩ Доналд Тръмп да установи пълноценно сътрудничество с нея.

RELATED ARTICLES

Most Popular