Saturday, July 27, 2024
HomeСпортВетераните на „Беласица” победиха „Хебър” с 1:0 в Самоков

Ветераните на „Беласица” победиха „Хебър” с 1:0 в Самоков

Щерю Димитров-Ромарио донесе победата за петричани

 

Изиграха се два полуфинални мача за ветерани. В първия от тях отборът на „Витоша” победи с 3:0 „Сливнишки герой”.

Във втория на стадион „Искър” в град Самоков се срещнаха отболите на „Хебър” (Пазарджик) и „Беласица” (Петрич). През първата част на срещата имаше положения и пред двете врати. На два пъти Щерю Димитров-Ромарио изскочи срещу вратаря на „Хебър” Йордан Линков, но би в него. В 32-рата минута стражът на пазарджишкия тим капитулира след удар на Щерю Димитров. Веднъж и отличният и в този мач Емил Шаламанов обстрелва директно вратата на „Хебър”, но Линков отново бе невероятен. В 35-ата минута отличният до този момент централен защитник Вальо Яков получи контузия и при това положение бе сменен принудително.

След почивката по-добре стояха на терена футболистите на „Беласица”. Емил Шаламанов отдясно и Александър Тилев отляво провеждаха много интересни атаки, подкрепяни от бързоногите Георги Динев и Стоил Бояджиев. На върха на атаката на петричкия тим беше Щерю Димитров-Ромарио, който на няколко пъти изскочи срещу вратаря на „Хебър” Йордан Линков, но би в него. 46-годишният вратар на „Беласица” Валери Терзиев и в този мач бе блестящ и отне надеждите на известните български футболисти Спас Гигов и Георги Кьосев да го прострелят.

Така с гол на Щерю Димитров футболистите на „Беласица” добиха право да играят на финала срещу отбора на „Витоша” (Бистрица) за определяне на зонален първенец. От ръководството на ЗС на БФС споделиха, че все още няма яснота кога и къде ще се изиграе този двубой.

„Беласица”: Терзиев, Динев, Стойчо Георгиев, Яков, Бояджиев, Петров, Каракашев, Николов, Тилев, Шаламанов, Щ.Димитров

 

RELATED ARTICLES

Most Popular