Sunday, May 19, 2024
HomeСпортПети турнир в памет на Георги Стоянов-Банката се проведе в Петрич

Пети турнир в памет на Георги Стоянов-Банката се проведе в Петрич

  • Отборът победител от СОУ „Н. Й. Вапцаров” получи златни медали и бе награден с безплатно посещение на новооткрития музей на ПФК „Левски”

  • Филип Георгиев стана голмайстор на турнира, майката на Георги Стоянов му връчи футболна топка

 

За пети пореден път в зала „Арена Петрич” се проведе футболен турнир в памет на Георги Стоянов-Банката. В него взеха участие 5 детски отбори до 4-ти клас, от които 4 от Петрич и един от Първомай.
На база показаните резултати класирането доби следния вид:
1-во място – отборът на СОУ „Н. Й. Вапцаров”;
2-ро място – ОУ „Гоце Делчев”;
3-то място – ОУ „Христо Смирненски”.
Класираният на първо място отбор получи златни медали и бе награден с безплатно посещение на новооткрития музей на ПФК „Левски” на спортния комплекс в кв. „Герена”.
Класираният на второ място отбор получи сребърни медали и големи плакати с лика на Апостола на свободата Васил Левски.


Класиралият се на трето място отбор получи бронзови медали и ключодържатели.
Всички участници получиха спортен екип на ПФК „Левски”.
Бяха раздадени индивидуални награди – статуетки и грамоти за най-добър вратар и за най-полезен играч. Голмайсторът на турнира Филип Георгиев получи също статуетка и грамота от организаторите. Допълнително на него му бе връчена футболна топка от майката на Георги Стоянов-Банката – учителка в гимназия „Асен Златаров”.
За настроението на присъстващите по време на турнира се грижиха ансамбъл „Пролет” и денс клуб „Кристал” от читалище „Братя Миладинови”-Петрич.
Представители на ПФК „Левски” бяха Любомир Костадинов от националния клуб на привържениците на синия клуб и Милен Панайотов – председател на сдружение „Левски Фемили”, занимаващ се с организиране на турнири с благотворителна цел. Спонсори на турнира бяха народният представител от ВМРО Стоян Божинов и община Петрич.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular