Водопровод гръмна и наводни мазе на ул. „Княз Борис І” в Дупница, ВиК работници и пожарникари 2 часа отводняваха

ВиК шефът Илия Илиев: Аварията е заради незазимен водомер, собственичката на фризьорски салон Ива: Струята беше много силна

12-01-06-037_n-copy

Работници на ВиК-Дупница и пожарната отводняваха мазе в центъра на града в сряда следобед. Аварията бе на ул. „Княз Борис Първи” №18 (срещу градинката до управлението на полицията), възникнала е заради незазимен водомер.

12-01-06-iliq-iliev3
Илия Илиев

Пожарникарите и работниците на ВиК работиха около два часа – между 15,00  и 17,00, докато премахнат водата от помещението. То е собственост на строителна фирма от Дупница, изградила кооперацията. Сигналът за теча е подаден от собственичката на фризьорския салон, намиращ се над наводнилото се мазе. „Спукал се бе главният водомер на сградата и аз потърсих съдействие. Струята беше много силна. За момента проблемът е решен, но има неща, които собствениците трябва да направят, и ми предстоят разговори с тях”, каза собственичката на салона, представила се като Ива. Тя не пожела да съобщи името на фирмата. По непотвърдена информация кооперацията е строена преди няколко години от фирма, гравитираща около Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви. „Там не за първи път има такива проблеми. През година-две има течове. Наскоро също имаше проблем”, отбеляза бизнесмен от строителния бранш в града.

„Абонатът не е изпълнил ангажиментите си и не е зазимил водомера, в резултат на което тръбите са се спукали. Дошъл е във ВиК и е поискал помощ. Изпомпвана е водата. Предстои водомерът да бъде сменен и пломбиран, като услугата ще бъде за сметка на потребителите. Постоянно се сблъскваме с проблема, че хората не зазимяват водомерите. Пукат се тръби в апартаменти, къщи, застрашени са най-вече северни помещения с водопроводи. Хората трябва да обръщат внимание на препоръките за зазимяване, които им даваме, за да нямат проблеми”, каза управителят на ВиК Илия Илиев. От ВиК са прибегнали до услугите и на пожарната, тъй като течът е бил много силен.