Всички аварийни екипи на ЕРМ Запад са на терен

Мобилизирани са допълнителни групи от други звена на дружеството

В резултат на продължителния дъжд, примесен с мокър сняг в условията на падащи температури, към 07:00 часа на 16.12.2023 г. в Западна България има частични изключвания на електрозахранването главно в отдалечени високопланински райони. Мобилизирани са всички аварийни екипи на ЕРМ Запад. Още в петък вечерта са сформирани допълнителни групи от други звена на дружеството. Всички те са напълно оборудвани за работа при зимни условия. Възстановителните дейности са затруднени от заледяванията в резултат на ниските температури, труднопроходими пътища и паднали дървета.

Удвоен е броят на служителите в контактния център на Електрохолд.

До момента няма информация за сериозни щети върху електроразпределителната мрежа в Западна България. Очаква се до обяд голяма част от авариите да бъдат отстранени.

Актуална информация за прекъсванията и очакваното време за възстановяване на електрозахранването може да се намери на сайта www.ermzapad.bg в секция „За клиента“, подсекция „Прекъсвания“: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/prekusvania/.Редовно информация се публикува и в секция „Актуално“: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/aktualno/.

Сигнали за липса на електрозахранване може да се подават незабавно на формата заелектронна комуникация: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/contact-us.php.

Денонощната телефонна линия на дружеството е 0700 10 010.