В “Марек Юнион-Ивкони” се завърна Павел Душков, с отбора тренира и Стефан Георгиев, очакват са двамата национали от Африка

В “Марек Юнион-Ивкони” се завърна централният блокировач Павел Душков, който през миналия сезон стана шампион на Румъния. На първата тренировка присъства и новото попълнение от “Черно море” Стефан Георгиев, който играе на поста разпределител. Той ще замести Георги Топалов, който бе с договор до лятото. Още 3-ма играчи са на проби, като за тях решението дали да останат ще е на треньорското ръководство. С първия състав ще се готвят и няколко момчета от школата на клуба.

В понеделник вечерта новият старши треньор Виктор Карагьозов изведе за първа тренировка за новия сезон волейболистите на “Марек Юнион-Ивкони”. Карагьозов се завърна в Дупница, където бе допреди 10 години отново начело на мъжкия отбор.

След 4 септември в Дупница се очакват и двамата национали на африкански страни, чиито имена от клуба все още пазят в тайна. Единственото, което се знае за тях, е, че играят като посрещач и диагонал. В момента от клуба уреждат работните им визи за България.

Припомняме, че диагоналът на “Марек Юнион-Ивкони” Димитър Дулчев бе трансфериран зад граница и от новия сезон няма да играе вече в Дупница. 203-сантиметровият волейболист бе преотстъпен за една година в стягащия здрава селекция австрийски “Вейц”. Юношата на клуба направи много силен сезон през миналата година и закономерно привлече погледите на мениджърите, като най-настоятелни бяха от австрийския тим, който ще се бори за шампионската титла.