Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаКметът Чимев забрани поливането с питейна вода, наказват нарушителите с глоби до...

Кметът Чимев забрани поливането с питейна вода, наказват нарушителите с глоби до 100 лв.

Ако в някое от селата има недостиг на вода, ще бъде въведен режим

 

Със заповед на кмета на община Дупница Методи Чимев се забранява напояването на земеделски земи с питейна вода. Глобата за нарушителите е от 50 до 100 лв. Забранено е поливането с питейна вода на зелени площи, както и ползването й за промишлени нужди, миене на улици и автомобили, пране на килими, измиване на площадки.
Ако в някое от селата в общината има недостиг на вода, ще бъде въведен режим, като графикът ще трябва да се обяви публично, за да знаят жителите в кои часове ще има и кои не вода. За спазването на заповедта ще следят кметовете и кметските наместници в селата, както и на ВиК-Дупница. Засега в нито едно населено място в община Дупница не е въведен воден режим.

 

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. A иначе в ЖК-то водата за пиене блика всеки ден от стари и нови тръби!

  2. А в новите Социална жилища си поливат заградени подблокови дворове /пространства/ без да се плаща наем без сагласието на всички наематели се превращат в барбекюта под прозорците нарушавайки спокойствието на другите живущи.Това бяха заграждения с цел опазване на имуществото докато се настанят наематели не дворове по 5метра никаде няма (заградено подблоково пространство)Г-ДА общинари обърнете ВНИМАНИЕ… НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ТЪРПИМ.

  3. В социалните жилища се заграждат и без да има съгласие от другите живеещи се поставят барбекюта. Когато се ползват не може да се отвори прозорец или да се излезе на терасата. В новосъздадените дворове се правят трайни насаждения. Не трябва ли съгласието на всички ,които живеят в тези жилища. Моля общинските служители да обърнат внимание за нарушенията.

Comments are closed.

Most Popular