В Симитли откриха рафтинг сезона с нов център 

Официално стартира сезонът на екстремните преживявания и приключения по вода в Община Симитли – Рафтинг сезон 2024.

Екстремисти на различни възрастисе събраха, за да преживеят това уникално преживяване. Стартът на новия сезон тази година бе даден от новоизградения по проект на Община Симитли рафтинг център, който се намира в местния лесопарк.

 

Организатори на спортното мероприятие бяха община Симитли, Рафтинг БГ/Х-клуб и РК Дефилето. На откриването на новия сезон присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, както и зам.-кметът на общината с ресор „Проекти и програми“ Маруся Филатова, която сподели пред присъстващите подробности относно успешно приключения проект на Общината за изграждане на рафтинг центъра. Председателят на местния парламент Вилимир Александров и кметът на село Полето Иван Манчев, също бяха сред присъстващите на откриването.

„От новия център трасето на рафтинга се увеличава с още допълнителни нови 7 км, което е идеално за начинаещи, за хора, които ги е страх да влязат да видят, защото тук от началото водата е спокойна, могат да видят, да опитат да се престрашат, да добият смелост и най-вече да се любуват на природата, на животните и на растенията. Най-важното нещо за начинаещите, които за първи път се качват в лодката, е да се слуша изцяло инструкторът, всичко което каже трябва да се изпълнява, за да може да стане едно безопасно спускане по бързеите на Струма“, коментира рафтинг инструктора от Рафтинг БГ/Х-клуб, преди лодките да поемат по речното течение.

След официалното начало на сезона, участниците и всички почитатели на рафтинга се спуснаха по река Струма.