Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаГлоба от по 1 000 лв. за двама дупничани, измамили възрастна жена с...

Глоба от по 1 000 лв. за двама дупничани, измамили възрастна жена с 220 лв. за ремонт на мръсен канал

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова в състав с двама съдебни заседатели, призна двама подсъдими за виновни в измама. След като З. З. и Г. З. възстановиха сумата от 220 лв. на пострадалата възрастна жена, съдът  ги освободи от наказателна отговорност и им наложи административни наказания „глоба“ в размер от по 1 000 лв. Двамата подсъдими, на 29 и 26 години от гр. Дупница са неосъждани.

Районен съд – Кюстендил признава подсъдимите З. З. и Г. З. за виновни в това, че на 04.11.2020 г., в село Жабокрът в съучастие като съизвършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, са възбудили във възрастна жена заблуждение, обещавайки й, че ще извършат ремонт на спукана тръба на мръсния канал, с изграждане на шахта, без да са имали намерение да изпълнят това обещание, с което са причинили на жената имотна вреда в размер на 220 лв., които тя е предоставила за извършване на мнимия ремонт.

Присъдата, с която им е наложено административно наказание „глоба“ от по 1 000 лв. подлежи на обжалване в 15- дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

 

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Мангали много ясно.Не се доверяваите на циганите .Те лъжат и мамят за собствена облага.

Comments are closed.

Most Popular