Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаТрагичен инцидент в дупнишкото село Джерман! Намериха мъж, затиснат от трактор (ОБНОВЕНА)

Трагичен инцидент в дупнишкото село Джерман! Намериха мъж, затиснат от трактор (ОБНОВЕНА)

Борис Глухарски е открит в гората над селото от негов братовчед

 

 

Труп на мъж от сапаревобанското село Ресилово е открит в сряда вечерта в гората над дупнишкото село Джерман. Тялото на Борис Глухарски е било затиснато от трактор. Загиналият е намерен от негов братовчед към 19.00 часа,  в местността Сюлейман дере,  над бившия стопански двор.  От Великден  46-годишният работник в селото е бил в неизвестност, след като отишъл да оре на нива. Роднини  не са подавали сигнал в полицията. Предполага се, че инцидентът е възникнал, след като шофьорът е решил да премине с трактора през силно наклонена местност, след което е изгубил контрол над селскостопанската машина и се е обърнал. Така той е останал затиснат под тежестта на трактора в продължение на няколко дни. На трагичната гледка се е натъкнал неговият  братовчед от Джерман, при който починалият е работил. Той е подал сигнал в полицията. Криминалисти са извършили оглед на място. Екип на ЦСМП е закарал трупа за аутопсия в кюстендилската болница. Образувано е досъдебно производство в Районното управление на полицията в Дупница.Случаят е докладван на прокуратурата.

Кметът на Джерман Ангел Цветков разказа, че е информиран за инцидента от полицията.Той е изпратил на място двама души от селото в качеството им на поемни лица. „Починалият е родом от село Ресилово. Всеки ден идва в Джерман, работи, а вечер си тръгва обратно вкъщи. Има брат в Ресилово.  Не знам дали близкият му Ивайло Атанасов от нашето село, при когото идва да работи, е негов работодател или му помага на доброволни начала. Той ползва земи под аренда и заедно ги обработват. Бил е на оран, когато се е случил този инцидент. Човекът не е имал документи за самоличност и все още не му е издаден смъртен акт”, уточни Цветков. Хората в Джерман са потресени от  случилото се и недоумяват какво е  накарало да се качи на трактора в празничния ден и защо не е потърсен веднага.

„Борис беше съвсем нормален човек, работещ. Работеше със земеделска техника, но основно беше тракторист. Чухме, че е починал в Джерман, където е работел”, казаха от кметството в родното село на загиналия – Ресилово.

А в Джерман си спомнят за подобен случай от октомври 2019 година. Тогава земеделски производител и фермер от селото почина, докато шофира личния си автомобил, с който тръгнал да зарежда с ягоди магазин в село Крайници. Пътувайки, в отсечката между Червен брег и Крайници на 44-годишния мъж му бе прилошало, изпуснал бе управлението на автомобила и се бе забил в пътнотранспортна машина, намираща се в насрещната лента.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular