Wednesday, May 22, 2024
HomeНовиниБългарияГоранов: По-добре избори до дупка, отколкото безпринципни партньорства, които раждат слаба власт

Горанов: По-добре избори до дупка, отколкото безпринципни партньорства, които раждат слаба власт

 

10-12-02-goranovСпоред финансовия министър в оставка Владислав Горанов е по-добре да има избори “до дупка”, отколкото безпринципни коалиции, които раждат слаба и лесна за манипулиране изпълнителна власт. В отговор на въпрос дали е възможно партньорство с БСП, Горанов заяви, че подобни политически “франкенщайн коалиции” нямат място, освен това министърът допълни, че не вижда политическа рационалност в съществуването им. Според него, за да има стабилно управление, е нужна доктрина, около която да се обединят политическите субекти. Сред основните въпроси той открои запазването на сегашния данъчен модел и ролята на държавата в икономиката.

„Коалиция би била оправдана при извънредни обстоятелства, засягащи сигурността на страната, каквито сега няма”, допълни Горанов.

Като цяло финансовият министър посочи като възможни партньорства с партии, които имат евроатлантическа ориентации в политическия спектър център-дясно. Горанов смята, че за ГЕРБ коалиция с ДПС не стои на дневен ред и посочи, че не трябва етническите въпроси да се използват за идеологически цели.

 

Снимка:

Владислав Горанов

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular