Гоцето с първа номинация за Бербо: Искат го за президент на БФС

Футболен клуб Пирин (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за поста президент на Българския футболен съюз (БФС) на предстоящия Конгрес на 15 март. Решението е взето от Управителния съвет на клуба на заседание, а протоколът и документите са внесени  в деловодството на централата.

Cтановището на клуба от Гоце Делчев е подписано от председателя на Управата Андон Смилянов в съответствие с клубния Устав, а също така Смилянов има право да упълномощи трето лице да внесе документите. Клубът е на 1-о място в областната група Места на Благоевградска област и се бори за завръщане в Трета лига в края на сезона.

От Пирин (Гоце Делчев) тръгват кариерите на Димитър Макриев, Димчо Беляков, Петър Занев, Саид Ибраимов, Георги Пашов, братята Илко и Димитър Пиргови, както и днешния национален вратар на България Даниел Наумов.

Освен Димитър Бербатов, като кандидати за поста президент на БФС вече се заявиха актуалният изпълняващ длъжността Михаил Касабов, издигнат от Славия, техническият директор Георги Иванов – предложен от Добруджа, Манол Иванов.

Намерение да участва в изборите имат също така президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, както и бившият защитник на Левски и на националния отбор на България Илиан Стоянов.