Thursday, May 16, 2024
HomeРегионДупницаОИК отказа да прекрати предсрочно правомощията на кмета на Бобошево Стефан Тачев

ОИК отказа да прекрати предсрочно правомощията на кмета на Бобошево Стефан Тачев

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Бобошево отказа да прекрати предсрочно правомощията на Стефан Борисов Тачев, обявен за избран за кмет на Община Бобошево, съобщават от ОИК на сайта си. Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Административен съд-Кюстендил.

ОИК е изискала редица документи. От тях е станало видно, че след полагането на клетва от Стефан Тачев – кмет на община Бобошево на 9 ноември 2023 година, той е бил управител на една фирма и управител и съдружник на втора. В същото време е предприел действия по заличаването му като такъв.

На 29 ноември 2023 година е заличен като управител на първата фирма, а на 12 декември 2023 година е заличен и от втората фирма. Според ОИК – Бобошево действията по отстраняване на несъвместимостта след полагане на клетвата са предприети в насока преодоляването ѝ. В тази връзка е информиран и Общинският съвет в града.

“След като разгледа всички относими документи и обсъди подаденото писмено възражение от Стефан Тачев, ведно с приложените към него документи, и след проведена дискусия с изложени аргументи, ОИК – Бобошево проведе гласуване, при което “ЗА“ предсрочно прекратяване на пълномощията на обявения за избран за кмет на община Бобошево Стефан Тачев, гласуваха общо 4 члена, а  “ПРОТИВ“ гласуваха 7 члена“, се посочва в решението на ОИК – Бобошево.

С това се прави отказ да се прекратят предсрочно пълномощията на кмета на Бобошево. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд-Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular