Дафинка Георгиева е третият зам.-кмет на община Дупница

Обявиха новите кметски наместници на Делян, Тополница, Крайни дол, Палатово, Кременик и Грамаде

Дафинка Георгиева е третият зам.-кмет на община Дупница. Назначението й бе обявено от кмета Първан Дангов на пресконференция, на която бяха представени и новите кметски наместници на селата Делян, Тополница, Крайни дол, Палатово, Кременик и Грамаде.

Дафинка Георгиева ще отговаря за бюджета и финансите на общината. „Ще се постарая да се докажа. С г-н Дангов сме работили заедно 4 г., в предишния негов мандат бях гл. счетоводител на общината. Ще ми бъде трудно, по данните, които са изнесени до момента за финансовото състояние на общината. Съвместно всички обаче ще се постараем да стабилизираме и на първо място да приключим финансовата година с прилични рамки, които са допустими за финализирането на тази и стартирането на новата година“, каза Георгиева.

Първан Дангов отбеляза, че е поискал от новия зам.-кмет да представи актуални данни за финансовото състояние на общината. „Така ще можем да говорим с реални числа, обосновани на нормативните документи, разписани от държавата. Г-жа Георгиева е пестелива в приказките, но е много дейна в работата и точният човек за точното място“, отбеляза градоначалникът.

Наместникът на Делян е Олег Димитров – възпитаник на минния техникум в Бобов дол и бивш работник в ТЕЦ „Бобов дол“. В Тополница четвърти мандат ще има Анани Ангарев. Той обясни, че ще работи за разрешаването на проблема с водоснабдяването и подобряването на условията за живот в селото, където напоследък се купуват много къщи и вили, но е занемарено.Кметски наместник в Крайни дол е Борислав Тасков, който определи селото като благословено и най-доброто място за живеене в област Кюстендил, но също забравено. Стана ясно, че кметският наместник на Палатово Борислав Симеонов е земеделски производител.В Кременик е назначена Теменужка Клисарска – икономист по образование. Новият наместник на Грамаде е Боряна Методиева. Тя сподели, че живее от скоро в селото, с двете си деца, като иска да направи така, че да бъде по-уютно за всички в Грамаде.

„Утвърдил съм длъжностните характеристики на всички. Там е записано какви отговорности ще имат и ще изпълняват. Отговорностите на кметските наместници и кметовете на села се припокриват. Разбира се, най-големи са правомощията на кмета на общината, но искам отговорностите да са споделени и това, което е  необходимо като финансови средства за поддръжка на инфраструктурата, за поддръжка на обществените сгради в селата, ще се прави. Всеки един от кметските наместници ще изготви програма, по която да работим заедно, и във връзка със зимния сезон да проведем необходимите спешни мерки и действия, за да се подготвят селата за зимата“, обясни кметът Дангов. Той коментира още, че след изтичането на неговия предишен мандат преди 20 г. в селата не е правено нищо.Отбеляза, че заедно с него всички кметски наместници ще правят публичен годишен отчет пред жителите на селото, в който ще се казва какво направено и какво не е. Градоначалникът информира, че води разговори с лекарската общност в града, за да се осигурят медицински грижи в селата.

Юлияна КОЛЧАКОВА