Saturday, July 27, 2024
HomeАктуално от днесДепутатката Ирена Соколова започва работа като психолог на Антарктида, развява флага на...

Депутатката Ирена Соколова започва работа като психолог на Антарктида, развява флага на Перник, трибагреника и знамето на ГЕРБ

 

Соколова е член на третата група полярници, които заминават за българската база навръх Богоявление, взима малко багаж

«Кариерата ще ти е приоритет, я с министър, я с депутат напред“, бе новогодишният късмет на кметицата Вяра Церовска

Владислав Караилиев ще удари печалба от тотото, воаяж в чужбина чака колежката му Севделина Ковачева, на Денислав Захариев се падна работа в чужбина01-08-01-1414_n

Пернишката депутатка от ПП ГЕРБ Ирена Соколова ще развее в Антарктида знамето на Перник, на ПП ГЕРБ и българския трибагреник, които ще отнесе със себе си на ледения континент. Соколова е член на третата група полярници, които заминават за българската база навръх Богоявление – 6 януари. Тя ще работи там като психолог, изучавайки и наблюдавайки поведението на малки групи хора, представляващи изолирано общество, оцеляващо в тежки, екстремни условия. «Ще носим със себе си много малко багаж – само най-важните неща. За мен безусловно сред тях ще са трите флага”, заяви на специална пресконференция вчера Соколова.

01-08-01-1564_n

Тя сподели и маршрута, по който тръгва на дълъг път  – със самолет до Рим, после до Сантяго де Чили, продължава до Пунта Аренас и накрая с кораб – до остров Ливингстън. Перничанката за пръв път ще стъпи на ледения континент. Тя обаче е третият перничанин, озовал се в ледената пустош. В български експедиции досега са участвали Добромир Донков и Бойко Йорданов. „За мен ще бъде безкрайно интересно да изследвам общуването на хората в изолирани условия на живот при минус 30-градусовите температури. Там оцеляването е възможно само при добро взаимодействие на участниците в експедицията”, обясни Соколова и обеща да се върне с подарък за всеки пернишки новинар.

На импровизираното тържество вчера тя почерпи журналистите с традиционна баница с късмети. Вкуснотията бе омесила за празничната сбирка баба Верка от пернишкия квартал «Бела вода». Соколова благодари за съвместната работа през изминалата година и отправи своите сърдечни пожелания за настъпващата 2017 година. Ha пpaзничнaтa тpaпeзa пpиcъcтвaxa кмeтицата на община Перник и областен координатор на местната структура на политическа партия ГЕРБ д-p Bяpa Цepoвca, Ceвдeлинa Koвaчeвa , Дeниcлaв Зaxapиeв и Bлaдиcлaв Kapaилиeв, представители на областното и общинското ръководство на политическата сила.

Кметицата на общината д-р Вяра Церовска, която е и областен координатор на ГЕРБ, пожела здраве, разум и сърце, за да бъде 2017 година по-добра от предходната. „Да имаме възможност да реализираме хубавите идеи за едно по-добро бъдеще за Перник, да бъдем заедно и да запазим традициите, ценностите, историята“, нарече още д-р Церовска и подчерта, че именно те са ни съхранили като народ и нация във вековете и отново те са тези, които ще ни дадат бъдеще. По време на събитието журналистите и ръководството на ПП ГЕРБ-Перник си припомниха и миналогодишните късмети. Оказа, че късметчетата от миналогодишната баница на ГЕРБ са се сбъднали за почти всички.

„Кариерата ще ти е приоритет, я с министър, я с депутат напред“, пък бе новогодишният късмет на Вяра Церовска. Зам.-кметът Владислав Караилиев ще удари печалба от тотото. Воаяж в чужбина чака колежката му Севделина Ковачева. На Денислав Захариев пък според късметчето се падна работа в чужбина.

Най-късметлия обаче се оказа кметът на пернишкия квартал «Изток» Емил Костадинов, на когото през 2017-а ще му върви във всичко.

 

 

Снимки текст           Новогодишната среща на журналисти с Ирена Соколова и ръководството на ПП ГЕРБ в Перник

RELATED ARTICLES

Most Popular