Димитър Бербатов представи в Дупница програмата си за развитие на футбола

Димитър Бербатов представи в Дупница своята програма, която ще следва, ако бъде избран за президент на Български футболен съюз. Кандидат-президентът припомни приоритетите за развитие на организацията, която иска да оглави. Като пръв приоритет посочи мандатността.
„Един от основните ми приоритети е мандатността. Който и да е президент, трябва да има мандатност. Според мен всяка функция, всяка длъжност в България, която има възможност да управлява с голямо влияние, трябва да има мандатност, като се започне от кмет. Защото в един момент това влияние, тази власт корумпира. Гарантирам това със сигурност. Следователно президентът трябва да има мандатност – 3 мандата по 4 години са 12 години. За това време се предполага, че който и да е президент, ще има възможност, ако има желание, правилния екип и правилните идеи, разбира се, да ги изпълни. Ако ги няма, нищо няма да направи. Ако не си върши работата, той може да бъде сменен след първия мандат. Важно е да има контрол, а това минава през мандатността на президента“, посочи бившият нападател на националния ни отбор.

„Лесно да се качиш на вълната в последните седмици и да кажеш: „И аз съм кандидат-президент“. Ама преди 3 години, когато беше тежката задача, когато показвахме и казвахме, че не е правилно, че не се работи, както трябва, тогава беше наистина трудното. Всеки е в правото си да се кандидатира, но не искам да се забравя, че екипът ми и аз започнахме битката и я докарваме до край на 15 – и, така че след това да започне нещо различно“, коментира Бербатов пред журналисти 7 – те кандидатури за президент.
В отговор на въпроси от медиите Димитър Бербатов каза, че вярва в успеха на екипа си. Той е категоричен, че хората му са готови за предизвикателствата на самия конгрес, а и след това.

„И в живота всеки води някакви битки. Всеки се бори със собствените си демони, собствените си проблеми. Но си мисля, че специално във футбола идва един момент, когато нещо свършва. И в живата е така – свършва един етап, един цикъл и започва нещо друго, нещо ново. Мисля си и се надявам футболните хора да оценят по правилния начин и това, че ние вече 3 години показваме постоянство. Както и уважението, което показваме, като се събираме с тях. Затова наистина съм уверен, че нещата ще се получат. И най-вече заради екипа ми, с който 3 г. упорстваме и сме постоянни в изявите си, за да направим така, че футболът да тръгне в правилната посока. Няма да е лесно впоследствие, разбира се. Някои стратегии за развитие отнемат 10 г. напред във времето. Хубавите неща обаче се случват по-бавно“, коментира известният футболист.
Пред събралите се в залата на Общинския съвет Бербатов подчерта, че се стреми да работи прозрачно, професионално и в партньорство, интересува се от мнението на клубовете и приема критика.
Срещата откри кметът Първан Дангов и на нея присъстваха председателят на Управителния съвет на ФК „Марек“ Сашо Паргов, представители на спортни клубове и школи, треньори, зам. – кметовете на общината Бойко Христов и Валентина Караганова, футболни фенове.