Saturday, May 11, 2024
HomeАктуално от днесСкандално! Заключиха кабинета на председателя на ОбС в Дупница Костадин Костадинов

Скандално! Заключиха кабинета на председателя на ОбС в Дупница Костадин Костадинов

 „Изчегъртаха” всичко от стаята на шефа на местния парламент

Заключиха кабинета на председателя на ОбС в Дупница Костадин Костадинов.

”Потвърждавам, че от тази сутрин бравата е сменена и не мога да вляза на работното си място. Вътре не може да влезе и секретарката”, сподели шефът на местния парламент. Това се случва часове след като стана ясно, че в четвъртък от кабинета на председателя са изнесени всички мебели и офис оборудване. „От стаята са изкарани столове, маса, кафе машина, телефон, принтер, хладилник и т.н. Разбрах, че общо взето всичко е навън”, уточни още Костадинов. Той не знае дали информацията, че липсва дори ламинатът на пода отговаря на истината. Шефът на ОбС определя действията спрямо него като бойкотиране работата на Общинския съвет от страна на кмета на Дупница Първан Дангов.

„Не можа да ме „кастрира”, както написахте в медиите, сега прави опит да ме „изчегърта”, коментира още Костадинов Костадинов.

Той пренасрочи предварително обявената дата за пресконференция. „Не се чувствам добре, ще дам пресконференция идния вторник”, заяви Костадинов, който недоумява как се е стигнало до това положение. Той все още не е сезирал за случилото се областния управител инж. Александър Пандурски.

Действията спрямо председателя на ОбС в Дупница се разиграват след проведеното в четвъртък заседание на местния парламент. На него общинските съветници отхвърлиха внесеното предложение от Николай Табаков за освобождаване на Костадин Костадинов.

Оцеляването му на поста бе разтълкувано като загуба на мнозинството в Общинския съвет от страна на градоначалника.

Ситуацията предизвика гневната реакция на кмета Първан Дангов, който напусна заседателната зала, а преди това заяви, че оттук нататък между двамата има не само пропаст, но „зее огромна празнина”.

След това неочаквано вътре спря токът. Още в четвъртък Костадинов намекна, че възнамерява да заведе дело срещу Дангов, за отправените публично внушения, които забъркват името му в корупционни схеми.

RELATED ARTICLES

Most Popular