Saturday, July 27, 2024
HomeСпортДи Джей от „Рилецо” отново MVP на кръга, повежда своите срещу „Академик”...

Ди Джей от „Рилецо” отново MVP на кръга, повежда своите срещу „Академик” (Пд)

Американецът бе избран за най-полезен играч още в дебюта си за самоковци срещу „Ямбол” на 8 януари28-14-01-dj-shelton

За втори път през последните 30 дни новото попълнение на „Рилски спортист” Ди Джей Шелтън бе избран за най-полезен играч на кръга в Националната баскетболна лига. Компания на Шелтън в идеалната петица на 17-ия кръг на елитната дивизия правят Милен Дудев от „Спартак” (Пл), Оскар Белфийлд и Димитър Димитров от „Академик” (Пд) и Никола Джурич от „Черно море”.

Американецът стана MVP още в дебюта си за самоковци срещу „Ямбол” (102:90) на 8 януари. 208-сантиметровият исполин заслужи признанието на специалистите и след гръмката победа на „Рилецо” над „Лукойл Академик” насред Правец със 75:66 в последния кръг от НБЛ. Шелтън блесна с „дабъл-дабъл” от 26 пункта и 12 борби, а общият сбор точки, отбелязани от иностранеца в четири мача на родна земя, набъбнаха до внушителните 98.

С привличането на татуирания янки в състава си треньорът Людмил Хаджисотиров удари джакпота и вече може да гледа по-спокойно към турнира за Купата на България, който ще се проведе в края на месеца в Пловдив.

Феновете на „Рилски спортист” пък се надяват Ди Джей да запази формата си и в тежкия сблъсък срещу хита „Академик” (Пд) утре вечерта. Мачът е от огромно значение за самоковци в борбата им за четвъртото място в редовния сезон. Преди решителната битка с пловдивчани Йордан Бозов и компания изостават с точка от намиращите се пред тях състави на „Берое” и „Балкан”.

 

На снимката: Ди Джей Шелтън

 

RELATED ARTICLES

Most Popular