Доброволци от Перник спасиха осиновено от приюта куче, държано във „вертикален ковчег”  

Снимки - ZaPernik

За проявено нехуманно отношение към животно, алармираха доброволци към общинския приют в Перник. Те разпространиха клип, който показва  потресаващите условия, при които е отглеждано куче след неговото осиновяване.

На него се вижда малка дървена колиба, в която доброволците намират Спартак. Бараката, с размери 1:1:1, е закована.

За отстраняване на поставените напречните прегради се ползва винтоверт, тъй като приспособената постройка няма врата.Това е и причината животното да стои зад заковани дъски, разказва мъж, който помага за отваряне на кучешката колиба.

Доброволците определят мястото като „вертикален ковчег”. От клипа става ясно, че кучето, порода Алабай  е осиновено от приюта преди повече от месец. „Спасителите” му декларирали, че разполагат с условия и пространство за неговото отглеждане. Вместо това Спартак стоял не просто затворен, а буквално закован зад четири стени.

Спасителите разказват, че след извеждането на животното от „затворническата” среда, то е било жадно и гладно. По думите им кучето  е загубило и няколко килограма от телесната си маса.

Към момента алабаят е върнат в общинския приют в Перник, където отново ще полагат грижи за него, докато намери своя истински дом.