Sunday, May 12, 2024
HomeРегионПерникДоброволци от Перник спасиха осиновено от приюта куче, държано във „вертикален ковчег”  

Доброволци от Перник спасиха осиновено от приюта куче, държано във „вертикален ковчег”  

За проявено нехуманно отношение към животно, алармираха доброволци към общинския приют в Перник. Те разпространиха клип, който показва  потресаващите условия, при които е отглеждано куче след неговото осиновяване.

На него се вижда малка дървена колиба, в която доброволците намират Спартак. Бараката, с размери 1:1:1, е закована.

За отстраняване на поставените напречните прегради се ползва винтоверт, тъй като приспособената постройка няма врата.Това е и причината животното да стои зад заковани дъски, разказва мъж, който помага за отваряне на кучешката колиба.

Доброволците определят мястото като „вертикален ковчег”. От клипа става ясно, че кучето, порода Алабай  е осиновено от приюта преди повече от месец. „Спасителите” му декларирали, че разполагат с условия и пространство за неговото отглеждане. Вместо това Спартак стоял не просто затворен, а буквално закован зад четири стени.

Спасителите разказват, че след извеждането на животното от „затворническата” среда, то е било жадно и гладно. По думите им кучето  е загубило и няколко килограма от телесната си маса.

Към момента алабаят е върнат в общинския приют в Перник, където отново ще полагат грижи за него, докато намери своя истински дом.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular