Древният индийски хороскоп показва в детайли човешкия характер според рождената дата

Индийците имат хороскоп, който се различава от познатия ни зодиак с 12 изгряващи знака. Той съществува вече над пет хиляди години. Зодиакалната карта на древните индийци е съставена от повече от 12 видими съзвездия на нощното небе. Това я прави изключително точна. Индийците са пословични, че не тръгват от дома си, ако не са прочели хороскопа си…

 

Слон
31 март – 12 април

 

Щедрост – това е основното за родените в периода от тези 13 дни. Това са може би най-търпеливите хора в целия зодиак. Никога не парадират със своите добри дела, въпреки че често ги правят. Тяхната несигурност ги правят да изглеждат в очите на околните неуверени и ревниви. Искрената им комуникация с всички хора е пословична.

 

Кобила
13 април – 27 април

 

Отличната комуникация и желанието за успех отличава тези хора от индийския зодиак. Винаги се стремят да придобият нови знания. Трудно се застояват на едно място. Често нямат фиксирана цел и се лутат в търсене на себе си. Нужна им е стабилна половинка, за да могат да обуздаят своя свободолюбив нрав и да открият същността си.

 

Слоница
28 април – 10 май

 

Изключително издръжливи и амбициозни са хората от този знак в индийския хороскоп. Те могат да се изправят пред всяко предизвикателство. Винаги ще се справят с него, колкото и непреодолимо да е на пръв поглед. Представителите на този индийски изгряващ знак доказват своята стабилност не само в службата, но и в контакта си с околните. Предпочитат да контролират всичко във връзката си, отличават се и с пословична ревност.

 

Овца
11 май – 24 май

 

В двете крайности се лутат хората от този зодиакален знак на древните индийци – от свръх темпераментност, до пълно спокойствие. Те нямат нужда от психолози, за да открият душевна хармоничност, могат да го постигнат с ползотворен диалог със самите себе си. Умеят да са на второ място в личния живот, но да са лидери в службата. Много усилия ще са нужни, ако искате да спечелите сърцето на хората от тази зодия. Успеете ли, ще бъдете възнаградени по достойнство.

 

Змия
25 май – 7 юни

 

Това са най-чувствителните и раними хора от индийския зодиак. Зад арогантната маска и безразличието в повечето случаи има уязвима и много крехка душевност. Ценители на добрите маниери и интелигентността са, тъй като са такива и те самите. Тези хора обичат трудно. Често доста идеализират партньорското отношение, а след това изпитват неудовлетворение.

 

Змей
8 юни – 20 юни

 

Ако има модел за подражание в индийския хороскоп, то това са хората от зодия Змей. Те никога не зависят от хорското мнение. Харесва им през целия живот да се усъвършенстват, да учат и да надграждат в сферите, в които се развиват. Твърде предпазливи в личния живот и природно мъдри са тези хора. Не три, а сто пъти премислят преди да отрежат.

 

Куче
21 юни – 5 юли

 

Това, с което привличат околните, е отзивчивостта. Кучетата не могат да си представят да живеят сами. Винаги искат да бъдат в обкръжението на сърдечни и любими хора. Животът им е преплетен от мигове на тъга и на щастие. Имат аналитично мислене и добре преценяват кога и в каква ситуация да дадат своята подкрепа.

 

Котка
6 юли – 19 юли

 

Тактичност – най-точното определение за Котките. Сигурно няма хора, които да не искат да имат такива хора в своя живот. Интуитивни са, миролюбиви, чистофайници и любители на уюта са представителите на този знак. Никак не са по вкуса им шумните компании и купони. Обичат спокойствието и домашната идилия.

 

Гарван
20 юли – 1 август

 

Единствено на себе си разчитат Гарваните. Без да мрънкат, носят на плещите си твърде голяма тежест. Не е в характера им да се оплакват и да се самосъжаляват. Богатото им въображение понякога ги прави потайни, неспособни да изразят чувствата си. Емоционално понякога се държат с хора, на които разчитат и чувстват близки.

 

Пума
2 август – 15 август

 

Изтъкани от противоречие са хората от тази зодия на индийския хороскоп. Лутат се между невежеството и осъзнаването, между тъмнината и светлината. Единствено от тях самите зависи какво ще изберат и какви ще бъдат. Чрез своето прозрение, тези мъже и жени сякаш са надарени с магическа сила над околните и са в състояние да омотаят в мрежите си всеки. Нужно е непрестанно да им се възхищавате, за да останат в живота ви.

 

Мишка
19 август – 29 август

 

Ценители на живота във всичките му красоти и недостатъци. Представителите на този знак обичат съществуването на тази земя, тук и сега. Важно за тях е да имат положение в социума, както и материално благосъстояние. Комфортът и луксът са водещи при тях, за да живеят добре. Взискателни и контролиращи са, което им създава трудност да изберат постоянен партньор.

 

Плъх
30 август – 12 септември

 

Разум, консервативност и рационалност. Това са водещите черти на хората от този знак в индийския хороскоп. Все качества, които са в полза на кариерата и служебните ангажименти. Домашният уют също е важен за хората от зодия Плъх. Винаги ще изберат семейството пред работата, ако са поставени пред тази дилема.

 

Бик
13 септември – 25 септември

 

Непоклатими и хладнокръвни – така изглеждат хората от зодия Бик, но… само външно. В душата им обаче в повечето случаи са неуверени и раними. Консерватизмът на родените под този изгряващ знак е причина всяка житейска промяна да им създава стрес. Лоялен партньор, в който да вярват напълно, е единственият фактор, за да живеят в комфорт и да се чувстват добре в кожата си.

 

Бивол
26 септември – 9 октомври

 

Добродушни и с голяма харизма – такива са хората, родени под този индийски зодиакален знак. Недостатъкът им е, че нерядко сменят своето настроение. Биха ги издържали единствено партньори, които са готови и да ги приема точно такива. Във връзката си трябва да са търпеливи и постоянни, а в професионален план да насочат енергията си към творческа работа.

 

Тигрица
10 октомври – 22 октомври

 

Харесва им да в центъра на вниманието и има защо – имат харизматичност, а и са безстрашни. Допада им адреналинът от различни приключения. Харесва им всякакъв вид изкуство, а с хора като тях няма шанс да почувствате отегчение. Рискувате никога повече да не ви погледнат, ако ги разгневите, обидите или предадете.

 

Биволица
23 октомври – 5 ноември

 

Забележителни и независими – такива са родените под този изгряващ знак. Успехът и славата за тях са първостепенни. За да бъдат винаги най-добрите, са готови неуморно да се трудят. Но на първо място е семейството. Разчитат и имат нужда от подкрепата на всички вкъщи.

 

Тигър
6 ноември – 18 ноември

 

Това са най-целенасочените и амбициозните представители в индийския хороскоп. Може да не ядат и да не спят, но ще постигнат целите си. Получат ли това, към което са се стремили, губят интерес и предприемат преследване на друга цел. В личен план са непоследователни. Намерят ли обаче баланс, ще се радват на много по-лесен и лек живот.

 

Елен
19 ноември – 1 декември

 

Духовните практики са увлечение твърде често за тези хора. Животът им е белязан от избора между материалното и духовното, но колкото и да са ирационални, винаги ще избират първото. На външен вид са оптимистични и весели. Това е така, защото искат да споделят с околните своите положителни емоции.

 

Сърна
2 декември – 14 декември

 

Амбицията и постоянното усъвършенстване са водещи при Сърните. Винаги постигат целите си, тъй като имат стабилна воля. Не понасят интригите, с партньорите си комуникацията винаги е искрена и открита. Не само визуално, но и духовно половинката им трябва да е привлекателна.

 

Леопард
15 декември – 27 декември

 

Царете на комуникацията и общителността! Могат да бъдат част от всеки един тим и да развиват различен по вид бизнес – винаги успешно, разбира се. Вдъхновители №1 са, преливат от нови идеи и инициативи. Отдадени на приятелите си и са свръх лоялни до степен да пожертват себе си заради другите.

 

Горила
28 декември – 10 януари

 

Куражлии и решителни са представителите на този индийски знак. Винаги имат позиция по дадена тема и не изневеряват никога на своите идеали. Консервативни са по природа и  търсят един партньор, който да прекара с тях живота си.

 

Мангуста
11 януари – 23 януари

 

Склонни да идеализират както не само живота на близките и приятелите си, но и своя живот. Недоверчиви, но твърде очарователни са представителите на този индийски изгряващ знак. Отличават се като любящи личности. Важно им е на всяка цена да се реализират в мечтаната сфера. В службата те виждат само целта, без да им правят впечатление препятствията до покоряването ѝ.

 

Маймуна
24 януари – 5 февруари

 

На пръв поглед са студени и безразлични, но душата им е гореща и много ранима. Когато са сами, тези хора правят грандиозни планове за бъдещето. За да останат добри в житейския си път, често се осланят на духовността. Чувството им за хумор е пословично и предизвиква възхищение у всички техни близки, колеги и приятели.

 

Лъвица
6 февруари – 18 февруари

 

Омайни и красноречиви са родените под знака на лъвицата. Родени лидери, но това свое качество самите те рядко признават. Любезни и състрадателни са, помагат безкористно на всеки, дори и на непознати в нужда. Благотворителността заема основна част от техния живот, често посвещават живота си на това дело. Обиждат ги незначителни неща, сърдят се без основателна причина.

 

Кон
19 февруари – 3 март

 

Консерватизмът и спокойствието на тези хора са само привидни. Страстта в душите им е трудно укротима. Уверени са в своите способности. Сами не могат да живеят, както и без подкрепа. Да се влюбват е сякаш основната им житейска цел. Готови са да игнорират недостатъците на избраника на сърцето си и да се адаптират към него. Второстепенна е кариерата за хората от зодия Кон. Талантите им са много, а успеят ли да постигнат реализация в живота си, ще бъдат независими и много успешни.

 

Лъв
4 март – 16 март

 

Изтъкани са от темперамент и артистизъм родените в този период. Наясно са със своята привлекателност, което ги прави неустоими. Половинката им винаги ще бъде обсипвана от внимание и грижи. Отдадени на партньора в живота си, те не усещат понякога, че ги използват. Хората от зодия Лъв живеят за деня и се пазят от разочарования.

 

Крава
17 март – 30 март

 

Ако някой може да контролира до съвършенство своите емоции и чувства, то това са хората от зодия Крава – свещеното животно за индийците. Наясно са какво искат от живота, а от всяка грешка вадят поука и никога не я повторят. Важно им е самопознанието и усъвършенстването. Търпеливи и мъдри са, а тези качества им помагат да бъдат достойни лидери не само в службата, но и вкъщи.

 

 

Източник: delo.bg