Wednesday, June 12, 2024
HomeРегионДупницаДупничанин намери чанта с пари и я върна на шофьор на линейка...

Дупничанин намери чанта с пари и я върна на шофьор на линейка в Трън

Млад мъж от Дупница намери и върна чанта с пари в град Трън. Находка, която би изкушила почти всеки. Дупничанинът не само не се изкушава, но успява да открие собственика и да върне загубеното, разказва местният сайт Zapadnо.

Шофьорът на линейка Юри Кръстев от пограничната община Трън си загубил чантичката с пари, лични документи, кредитни карти и телефон. Това се случило, след като я забравил на покрива на автомобила си и движейки се, чантата паднала на шосето.

Трънчанинът нямал представа къде е загубил чантичката, когато на телефона на сестра му последвало обаждане от неговия номер. Оказало се, че чантата била паднала в района на местността “Секирица” и открита от 35-годишния Васил Стоилов. Младото момче, което открило изгубените вещи, попаднало на премазания от автомобил личен телефон на Юри Кръстев. Васил Стоилов извадил картата от повредения мобилен апарат и я сложило на работещ такъв. Набрал един от последните номера в указателя и така достигнал до собственика на вещите.

Двамата се срещнали и от благодарност Юри Кръстев дал 50 лева на Васил, за да се почерпи за постъпката. Трънчанинът не могъл да повярва, че младото момче е от ромски произход, но е много благодарен за стореното от него добро.

Васил Стоилов е от град Дупница и работи като строител в Трънско. Всеки ден той пътува за работа в пограничната община. Това е вторият път, когато дупничанинът връща лични документи, които са били изгубени. На въпрос как се е решил да открие собственика и върне чантичката му, Васил Стоилов отговори: “Те са си негови. Пари като пари, но документите са нужни”, каза той.

Неговото послание към останалите хора е, ако открият изгубени лични вещи, да ги връщат на собствениците им.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Браво на момчето.Такива като него 1 на 1 000 000 .Като да спечелиш шестица от тотото.Да беха всички цигани като него България щеше да е добре.Ама 1 на милион.Поздравления и успех.

Comments are closed.

Most Popular