Дупничанката Даниела Петрова и съдията поет Ив. Демиревски се борят за шеф на Административния съд в Кюстендил

Digimax A50 / KENOX Q2
Даниела Петрова

Дупничанката Даниела Петрова и кюстендилецът Иван Демиревски се впускат в битка за мястото на административен ръководител на Административен съд – Кюстендил. Двамата са допуснати до участие в конкурса от комисията по атестирането и конкурсите към Висшия съдебен съвет. Мястото е вакантно, след като досегашната председателка Галина Стойчева остана два мандата на поста от по 5 години и няма право да се кандидатира отново.

Digimax A50 / KENOX Q2
Иван Демиревски

Съдия Даниела Петрова е заместник-председател на Административен съд- Кюстендил от 2015 г. Тя има над 18 г. юридически стаж, от тях 1 година в Окръжен съд – Кюстендил и 6 години в Районен съд – Дупница. Името на съдия Даниела Петрова се свързва с касирането на изборните резултати за минипарламент в Кюстендил, тогава решението й се потвърди и на втора инстанция. Съдийката гледа и делото за продажбата на общинската резиденция „Ючбунар“ , решението на минипарламента в Кюстендил бе атакувано от неправителствено сдружение. Становището й бе, че няма нарушения.

Digimax A50 / KENOX Q2
Галина Стойчева 

Съдия Иван Демиревски също работи в Административен съд – Кюстендил от създаването му преди 10 години. Той има над 18 години юридически стаж. Преди работата си като съдия е бил главен юрисконсулт на Митница Кюстендил. Неговото име се свързва също с касиране на вот, този път в Дупница през 2015 година. Хобито му е да пише поезия. Има и издадена стихосбирка „Звезди в чувал от зебло“.

Очаквайте още подробности в печатното издание