Д-р Гергана Петрова от Разлог се дипломира със „Златен Хипократ”, на един от най-трудните изпити получава 6+

  • Тя избира да се реализира като акушер-гинеколог в родния си град

 

Младата лекарка от Разлог д-р Гергана Петрова получи най-високото звание „Златен Хипократ“ по време на церемонията по дипломирането си в Медицинския факултет на Софийския университет „Климент Охридски“. Силно свързана с корените си, тя избира да се реализира като лекар в родния си град Разлог, въпреки възможностите за избор в много престижни медицински центрове.

Д-р Гергана Петрова е абсолютен отличник и по време на цялото си шестгодишно следване полага над 50 изпита, от които и 5 държавни и за всички тях получава оценка “Отличен“.

На церемонията по дипломирането д-р Гергана Петрова от Разлог получи освен дипломата си за образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация лекар и голямото отличие – „Златен Хипократ” от ректора на Алма Матер проф. дфн. Атанас Герджиков.

В историята на Медицинския факултет към Софийския университет ще остане и оценката, дадена на д-р Гергана Петрова от Разлог за един от най-трудните изпити – този по биохимия, на който тя получава дори оценка „Шест+“.

Д-р Петрова говори с много любов за родния си град, за хората там и за своите корени. С ентусиазъм и много всеотдайност тя споделя, че въпреки възможностите, които й дава за избор за бъдеща специализация, където да се развива, наградата „Златен Хипократ“, тя избира да работи и лекува хората именно в Разлог.

„Аз съм родом от Разлог и смятам, че трябва да има добри лекари и в по-малките населени места. За да дадем възможност на хората да получават качествена медицинска помощ. За мен е изключително удовлетворение да мога да лекувам хора, с които съм отраснала, и затова аз полагам основите на бъдещата си професионална реализация като лекар именно в родния си град – за да изпълня с всеотдайност и професионализъм своята мисия – да бъда лекар“, споделя д-р Гергана Петрова.

Като човек, който неуморно полага усилия, за да надгради своите знания и умения, тя има намерение да продължи да следи световните тенденции в областта на медицината, да посещава специализирани курсове в чужбина, но само за да се усъвършенства и да може да бъде още по-добър лекар.

„Харесвам много от областите в тази благородна професия, но мисля, че бих могла да помогна със знанията и своята усърдност и труд като бъдещ акушер-гинеколог. Така че смятам това да е моята специалност“, споделя още д-р Петрова.

На церемонията по връчването на дипломите на завършващите медици в Медицинския факултет в Софийския университет присъства семейството на д-р Петрова, нейната майка – учителката от НУ „Яне Сандански“ Катя Механджиева, баща й и нейният съпруг заедно с петмесечната им дъщеричка.

Специален гост бе и преподавателят по химия от СУ „Братя Каназиреви“ Елена Тумбева, която е и учителят, подготвил д-р Петрова за кандидатстудентските изпити по химия през 2013 година. Още тогава тя дава заявка за сериозен успех, защото на положения изпит получава най-висок бал по химия сред останалите кандидат-медици.

Разлог има повод за истинска гордост. В Софийския университет със златни букви е записано името на тази млада лекарка, която с труд и много постоянство издигна името си и това на родния си град. Защото един възпитаник на СУ „Братя Каназиреви“, един млад, достоен учен, лекар и професионалист показа, че когато човек е амбициозен, последователен и старателен, за него възможностите са път за успешна реализация. И освен отличен професионалист е и добър човек, който не забравя своите корени и е готов да работи за хората от своето родно място.