Д-р Панчо Панайотов изригна срещу ИА „Медицински надзор”, вместо проверки му предлагали сделки

Бившият народен представител от СДС и кмет на Дупница м зората на демокрацията д-р Панчо Панайотово скочи срещу Изпълнителна агенция по медицински надзор. Вместо очакваните от него проверки по внесени сигнали за нарушения, той получил оферта за сделки, твърди д-р Панайотов. В дълъг пост, публикуван на страницата на партия „Ние идваме” в Дупница, докторът описва дългата битка в името на живота и своите пациенти.

Публикуваме пълния текст на изявлението на д-р Панайотов без редакторска намеса:

“Четете. Четете. Четете, за да знаете. Каква мръсотия е, какво чудо. И то в една от най-чувствителните системи на здравеопазването- бърза помощ.. Коректно четири месеца изчаквах една мръсна агенция да си свърши работата. Толкова мръсна, че е подигравка с високата мисия на медицината.

Написах за едни тежки неблагополучия с една набедена директорка на областната бърза помощ в Кюстендил-д-р Рапатинска. След четири месеца получих отговор от смешната агенция. Ще четете дисекция на отговора до РЗИ Кюстендил и до мен.

Анализ на отговора на Иванка Динева директор на ИАМН

-АБЗАЦ ПЪРВИ от същностната част на отговора на Иванка Динева- шеф на медицински надзор.

Описва се срещата ми с проверяващите. Да имаше такава среща по тяхно желание и на място, което те посочиха-хотел в Кюстендил. Вярно е, че ме попитаха и аз им казах какво трябва да се провери. А как са проверявали , това следва.

Но Иванка Динева не пише за нещо важно, което се случи на тази среща.

Първото изречение, което един от двамата каза – ‘’ д-р Панайотов, д-р Рапатинска желае да проведе разговор с вас. Каза го с тих, предразполагащ глас. Каза го два пъти. Душици, разбирате ли , какво означава това. Те са изпратени да установят дали това, което твърдя, това, в което обвинявам Рапатинска е вярно, или е измислица. Те горките ми предлагат сделка, „” помиряване”, тихомълком да изтегля обвиненията. Дори единия, когато прочете по лицето ми, че няма да стане сделката каза- „” д-р Панайотов, ако трябва и ние ще присъстваме на разговора” Разбира се , че им отказах.

ПРОВЕРЯВАЩИ, ИДВАТ ДА УСТАНОВЯТ ИСТИНАТА, НО ВМЕСТО ТОВА ПРЕДЛАГАТ МИ СДЕЛКА ДА ЗАМАЖАТ ВСИЧКО.

АБЗАЦ ВТОРИ

Описват, че са разгледали 156 документа издадени от един лекар и не са установили нарушения.

Първо. В разговора им разясних какво трябва да направят. Но те не са направили това, защото ще лъсне истината. Според тези проверяващи е нормално да лекуваш – ”ретенцио урине” с две ампули фуранртил. Ако си лекувал това с фурантрил си направил опитал да убиеш пациента, или не си ги направил, но си ги изписал с цел кражба, а това означава, че издаваш, фалшифицираш документи с невярно съдържание.

В друг амбулаторен лист – неясна анамнеза, неясен статус и съмнителни диагнози и изследвания – кр. Захар 12ммол/л рр-150/ 90, О2- 96 е направено

Дръжте се да не паднете – 2амп 40% глюкоза; 2 амп 10% глюкоза; урбазон- 3 амп по 40мг;направено още фурантрил-амп; диазепам-амп; алергозан- амп.; пирамем- амп.

Душици, част от тези медикаменти са безсмислени, а друга част ще увредят болния и са опасни за него. Ако не са направени означава, че са само изписани и откраднати, а това означава фалшифициране на официални документи и то особено чувствителни. Но това за проверяващите е нормално.

Това бяха само два примера, има още много и са свързани с едни и същи лица.

АБЗАЦ ТРЕТИ

В този абзац се описва: проверяващите са взели становища, мнения, рапорти от ( дръжте се да не паднете) от следните лица:

1.Медицинска сестра отговорник в спешния център- гр. Рила.

Ами точно тази отговаряща сестра е в описаната схема, повечето фалшиви амб. Листове са нейни, Какво ще пише. Ще спасява кожата.( впрочем тя вече публично, пред други каза –„” аз изпълнявам всичко каквото нареди лекаря, а и пациента не е умрял, жив е.

2.становище на главната сестра в ЦСМП гр. Кюстендил. В отговора пише, че и тя е дала становище.

А ето какво ми написа вчера, същата главна сестра на ЦСМП гр. Кюстендил и пожела да му дам гласност

-Казвам се Анита Георгиева Спасова. От известно време ЦСМП гр. Кюстендил се управлява, като бащиния. Нарушения, безчинства от Д-р Рапатинска. Особено тежко стана след като д-р Панайотов даде гласност за лоши практики в поверената и служба. Тя буквално пощръкля. Започна тормоз, заплахи, манипулации на сестри, фелдшери, счетоводители да опровергават д-р Панайотов. Някои се подадоха на този натиск, но повечето не. Самата аз бях подложена на тормоз. – пиши, пиши, пиши. Да пиша опровержения, да пиша срещу д-р Панайотов. Стигна до там, да ме привика в кабинета си и пред адвокат настоява да пиша. Бях на ръба на психически срив. Съгласих се и написах, че това, което пише д-р Панайотов не е вярно. Тя искаше още да пиша, да я защитавам. Отказвах. Превърна ме във враг и ме подгони с ярост.

3. Проверяващите са взели становище, информация лично от началника на полицейското управление в гр. Рила. (така пише в отговора до мен Иванка счетоводителката – шеф на агенцията)

А) Какво общо има сезирания от мен проблем с полицията. Той е чисто и само медицински (хвърлят брашно да правят мъгла).

Б) когато прочетох това след 5 минути направих следното:

Свързах се по телефона с началника на полицията в гр. Рила

– Здравей

– Здрасти

– Аз – Агенцията за медицински одит искала ли е лично от теб становище, мнение

– Началника-  Нееее

– Аз – питам те сериозно, защото в официален документ твърдят, че са взели

– Началника – Неее, лъжат

Последния абзац е също толкова несъстоятелен, Но спирам. Толкова мръсотия, трудно понасям.

В резюме. Пред очите на министъра, работи едно зло. Голямо зло. Зло за здравето и живота на милиони пациенти. Това зло се нарича Изпълнителна Агенция Медицински Надзор.

Директор на тази Агенция е Иванка Динева. Счетоводител, която хабер си няма от медицина. Моля. Една от най- медицинските институции, която се занимава само и единствено с медицински казуси се управлява от счетоводител, който хабер си няма от медицина. А АЗ ИАМ СЪМНЕНИЯ, ЧЕ НЕ Е ОСОБЕНО ПОЧТЕНА. А експертите, за които е нормално да лекуваш хипергликемия с концентрирана глюкоза или да лекуваш ретенцио урине с фурантрил са за моментално уволнение.

Какво ще направя.

  1. Ще запозная народни представители от региона и очаквам да прегърнат каузата. (страдат техните избиратели и то болничките, страдащите). Впрочем вече запознах един от тях. Той се хвана за главата- това не може да бъде така и се приобщи към каузата.
  2. Обади ми се кмета на Дупница и каза: д-р Панайотов разбрах за неблагополучията. На твоя страна съм, това е недопустимо. Тази трябва са се махне.
  3. Ще искам СГП да уточни истината за управлението и практиката на това зло- Изпълнителната Агенция за Медицински Надзор.
  4. Ще искам Дупнишката прокуратура да разследва дейността на местните схемаджии.

Не са познали. Това е висока, много висока кауза. Едни човечета мърсуват. Мърсуват за сметка на здравето и живота на милиони обикновени, страдащи хора. Хора, които нямат връзките, възможностите на други, които и да кихнат веднага се осигуряват линейки, хеликоптери, добри болници. Другите. Другите. Прошка няма да има”, пише д-р Панчо Панайотов.