Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаЖена поднесе карамфили с траурни ленти пред останките на отсечените дървета в...

Жена поднесе карамфили с траурни ленти пред останките на отсечените дървета в Дупница

Маргарита Иванова: Съжалявам, че гласувах за Дангов, той уби и природата, и културата в града

Жена поднесе карамфили и се поклони пред останките на отсечените дървета в центъра на Дупница. Маргарита Иванова изрази своята гражданска позиция, като постави цветя с траурни ленти върху дънерите на убитите дървета пред сградата на кметството в Дупница.

Със своя граждански акт, Иванова изрази възмущението си от действията на кмета Първан Дангов, по чиято заповед в неделя бяха изсечени 13 дървета на площад „Свобода”.

Маргарита Иванова реагира срещу унищожението и погубването на истински животи в Дупница. Не приема за целесъобразни мотивите на кмета пред сградата на кметството на бъдат засадени цветя.

„Това е моят протест за изрязаните живи дървета. Природата се затопля. Хората садят дървета. Пустините ги направиха райски градини, а ние тук режем дърветата, за да направим Дупница пустиня”, споделя Маргарита пред DenNews.bg.

Тя смята още, че растителността се е превръщала в истинска стряха за хората по време на Майските празници на културата и други големи събития.

„Как ще ги опънем сега тези деца тук на слънцето, да стоят и да припадат? Убиха не само природата, но и културата!”, категорична е жената. Тя определя своя акт като културен протест срещу действията на управника Първан Дангов.

Маргарита Иванова съобщи, че веднага след поднасянето на карамфилите са изпратени служители на администрацията, които да отстранят положените цветя. Тя призовава гражданите на Дупница да излязат от домовете си и да застанат на пост, за да опазят дърветата.

„Живяла съм Чикаго. Толкова много дървета има по улиците.  Дори в Downtown, където всичко е небостъргачи има зеленина и отдолу и отгоре. Като се отворят прозорците се чуват птичи песни. А тук в Дупница няма къде да се чуе птича песен. И тук изрязаха, и долу при Наковия мост изрязаха, и бившата „Христо Грънчаров”. Навсякъде…”, отбелязва с тъга Иванова.

В обръщение към кмета Първан Дангов жената изразява своето съжаление, че е дала гласа си за него по време на изборите.

„Съжалявам, че гласувах за него. Тази сеч трябва да се спре!”, категорична бе Маргарита Иванова.

https://viaranews.com/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%be%d0%b2-%d1%83%d0%b1%d0%b8-%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d1%86/

RELATED ARTICLES

Most Popular