Tuesday, April 30, 2024
HomeАктуално от днесДангов за обществените реакции: Диванни тулупи, които не са пропуснали "да се...

Дангов за обществените реакции: Диванни тулупи, които не са пропуснали “да се изходят” във фейсбук

80 % от дупничани определят управлението на кмета като „пълен провал”, сочи допитване в мрежата

Диванни тулупи, които не са пропуснали “да се изходят” във фейсбук. Така кметът на Дупница Първан Дангов определи бурната обществена реакция в социалните групи срещу изсичането на дървета в центъра на града. Цитиран от сайта  DenNews.bg, Дангов обобщава действията си така:

”Отрязано е това, което трябва и е било наложително. Но диванните тулупи отново не пропуснаха “да се изходят” във фейсбук”.

След часове в очакване на официална позиция за случващото се на площад „Свобода”, от Общината разпространиха официално съобщение, в което оправдават действията на градоначалника с изпълнението на проект по програма Трансгранично сътрудничество България – Македония за зацветяване на пространството пред сградата на общинската администрация.

В позиция на официалната страница на общината бе посочено, че по препоръките на ландшафтен архитект е изработен работен  проект и е подготвен терена за засаждане на цветя, което включва  премахване на опасни дървесни видове, като бор, липа и др.

По думите на кмета Първан Дангов, цитиран от пиара на Общината, пространството в центъра на Дупница ще бъде попълнено с хумус и ще бъдат направени цветни алеи, тъй като в момента там спят бездомни кучета, които ръсят бълхи на площада.

„В момента там спят бездомни кучета, които ръсят бълхи на площада. Да не говорим, че зад паметника на Христаки Павлович наркоманите се събират и правят оргии. Днес сме изхвърлили над 20 кенчета от енергийни напитки и множество спринцовки“, съобщава Дангов.

Той уточнява, че според становище на ландшафтния архитект, с който Общината има сключен договор, не се допуска засаждането на висока дървесна растителност до сгради, които могат да застрашат и преминаващите през пешеходната алея хора. По на градоначалника от началото на годината са закупени и засадени над 3 000 фиданки в различни райони на община Дупница.

Изявленията на П.Дангов наляха допълнително масло в огъня на пламналото обществено недоволство в Дупница. Думите му бяха определени като „лъжовни”, „смехотворни”, „шизофренни”, а отношението му гражданите на общината като „брутално арогантни и нагли”.

Жители на Дупница препоръчаха на управленеца вместо да размахва клещи „Бордицио” в заседателната зала на Общинския съвет, да се заеме с кастрация на безстопанствените кучета и прилагането на работеща програма за овладяването на популацията им.

В стотици коментари в социалните групи се призовава за търсене на политическа и законова отговорност на кмета. Десетки са призивите за оставка и освобождаване на заеманата длъжност.

Във фейсбук стартира анкета, която цели проучване на обществените нагласи в Дупница. 80 % от участвалите в допитването определят управлението на настоящия кмет Първан Дангов като „пълен провал”. Едва 10 % смятат, че кметът се „справя добре” със задачите си. 4 % са заявили, че „има какво да се желае”, а „без мнение” са 6 % от гласувалите. Близо 500 души са участвали в своеобразното обществено допитване в групата „Забелязано в Дупница”.

Граждани настояват резултатите да бъдат изпратени лично на лидера на БСП Корнелия Нинова, а общинските съветници от групата на БСП да излязат с разяснения и позиция, свързани с  действията на кмета Първан Дангов.

RELATED ARTICLES

Most Popular