Жители на село Яворница скочиха срещу кмета Стефан Вангелов, не почистил улиците от снега: Трябваше Бръчков да помага с цял камион пясък, сами го нахвърляхме

 

Вангелов: Пътищата бяха почистени, няма закъсали коли, другото е във въображението на 5-6 стратези

 

06-03-03-%d1%81%d1%821Жители на петричкото село Яворница се оплакват, че кметът на селото Стефан Вангелов не е направил нищо за почистването на улиците след снеговалежа. Придвижването било изключително трудно и опасно.

„Кметът Стефан Вангелов не взима никакви мерки за почистването и опесъчяването на село Яворница. В селото не можехме никъде да мръднем, бяхме като в капан. Потърсихме помощ от съветника Траян от село Коларово, който реагира много бързо с кмета на Петрич Димитър Бръчков. Осигуриха ни цял камион с пясък и сол, с наш труд хвърляхме по улиците, колкото да можем да се придвижваме с колите. Искрено им благодарим за стореното“, пише жител на село Яворница.

След проверка става ясно, че още в първия ден на снеговалежа от общината в Петрич са осигурили пясък и машини за опесъчаване и избутване на снега, които да обслужват по три села в район Подгорие. Според твърденията на хората обаче кметът на село Яворница отказал тази техника, не е потърсил за съдействие и общината. Същата тази техника е опесъчила и почистила улиците в другите две съседни села – Камена и Самуилово, където била осигурена проходимост.

Жители на село Яворница подават през почивните дни сигнал за непроходимите улици до общинския съветник Траян Стоименов, който веднага реагирал, включително и със собствена техника. Включва се и общината, местните жители също на доброволни начала.

Потърсен за коментар, кметът Стефан Вангелов опроверга обвиненията.

„След два месеца има парламентарни избори, не местни. Някои много рано се амбицираха да се кандидатират.

Пътищата бяха нормално почистени и не напълно опесъчени. Това е факт. Няма закъсали коли, всичко е плод на 5-6 стратези. Нека днес да заповядат на доброволни начала да се почисти и опесъчава. Не съм отказвал материали. Имаме пясък на място, доставен от общината. Искам да попитам Траян с какви лични средства е участвал в почистването.

Имаме разбиране от страна на кмета Димитър Бръчков, звъни късно вечерта – към 23 часа, за да се информира. Рано е за избори, трябва работа”, коментира Стефан Вангелов.