Закриха пощата в кв. „Христо Ботев” в Бобов дол

Закриха пощата в бобовдолския квартал „Христо Ботев”, по-известен като Селото. Пощенският клон не функционира от 2 януари. Местните са изключително недоволни. Някои от тях изляха гнева си в социалните мрежи.

„Честито на кв. „Христо Ботев” – гр. Бобов дол, от днес закриването на пощата е факт. Огромно “благодаря”на ГЕРБ управниците, че ни “освободиха” и от последната обществена услуга. Да припомня, че в квартала няма банкомат!? Няма кредитна институция, няма място за плащане на сметки и такси, няма заведения за хранене, няма, няма, вече е време да се нарича кв. “Егреците”, това име е много подходящо, след като тук няма никакви обществени услуги. Говори се, че това е отмъщение на Бойко Борисов и ГЕРБ, защото отказахме боклука на София, протестира се срещу камионите и отровите на ТЕЦ-а, ще се намерят ли хора и сили да спрем този процес, или ще гледаме безучастно, докато градът бъде унищожен и превърнат в открит рудник, отдолу има бая кюмур. Е, ЧНГ и “работа, работа, работа”. Краят не е далеч”, изригна на страницата „Забелязано в Бобов дол” във фейсбук Любен Станчев – лидер на СДС в миньорския град преди години, който на последните местни избори беше кандидат за общински съветник от спечелилата вота Партия на зелените.

Това е поредната услуга, от която са лишени хората от миньорския град. Припомняме, че заради недостатъчно пътници и нерентабилност през 2017 г. БДЖ спряха пътническите влакове от Дупница за Бобов дол. Преди това фалира и бе закрита общинската болница. В града липсват и още ред други услуги.

Във връзка със затварянето на пощенския клон в кв. „Хр. Ботев” се обърнахме с въпроси към Дора Христова от пресслужбата на „Български пощи” ЕАД. До края на работния ден в петък не получихме отговор.