Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБлагоевградЗапочва вътрешна проверка в РЗИ – Благоевград за незаконни Ковид-сертификати

Започва вътрешна проверка в РЗИ – Благоевград за незаконни Ковид-сертификати

Директорът на РЗИ – Благоевград е разпоредил вътрешна проверка във връзка с акцията на полицията, проведена в края на миналата седмица, заради сигнал за издаване на нерегламентирани сертификати за ваксинация срещу коронавирус. Проверява се дейността на 8 служители, каза д-р Калоян Калоянов. „Разпоредил съм проверка на всички, които са пряко отговорни и участват в процеса за доставка на ваксини, за извършването на самата имунизация и качването в регистъра. Те трябва да дадат тяхното мнение по въпроса. Това са двамата доктори, които извършват имунизациите, техническата поддръжка на самата система, как се качват, в колко часа се качват, кой има право да ги качва с електронен подпис. Тепърва ще се и извърши цялостна проверка под ръководството на Окръжната прокуратура. Иззети са документи за една година назад“, каза за Радио Благоевград д-р Калоянов.

Вътрешната проверка, разпоредена от директора на Регионалната здравна инспекция, ще приключи до седмица. Цялостната проверка на прокуратурата трябва да приключи до един месец.

Кабинетът за имунизация срещу COVID-19 в РЗИ – Благоевград продължава да работи, въпреки проверките. „В момента няма как да намеря други хора, няма как да се спре процесът, работи се при намалени часове, не за цял ден, но по график, качен на сайта на здравната инспекция, а също и на вратата пред инспекцията. Включително и в събота ще се работи. Няма как да се спре кабинетът, тече разследване, но трябва някой да извършва и имунизации“, уточни д-р Калоянов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular