Заради нови доказателства! Върнаха в ареста прокурорския син Васил Михайлов

Софийският районен съд върна отново върна прокурорския син Васил Михайлов в ареста с най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Това е станало тази седмица в закрито заседание. На 13 юни СРС наложи по-лека мярка за неотклонение на Михайлов “домашен арест” с условието той да остане под стража, докато стане ясно дали ще има внесен протест и окончателно решение на Софийския градски съд.

Междувременно обаче са постъпили нови доказателства по делото срещу Васил Михайлов от страна на прокуратурата. Ето защо Софийският районен съд е решил да отмени собственото си определение и Михайлов да остане в ареста.

Новите доказателства са свързани с престоя на прокурорския син в ареста до този момент.

Тепърва страните по делото ще се уведомят, след което решението може да се обжалва пред Софийския градски съд.

Срещу сина на прокурора Бисер Михайлов от Перник има повдигнати обвинения за осем престъпления, извършени в периода от 21.11.2021 г. до 11.06.2022 г. на територията на град Перник.

По делото срещу 19-годишния младеж е внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на 3 лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на 2 лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и за закана с убийство.

Припомняме, че Михайлов вече бе освободен веднъж под домашен арест. Само ден след това се появиха сигнали, че не спазва наложената му мярка за неотклонение. Проверка установи, че проследяващата му гривна не винаги е излъчвала сигнал. Заради нарушението Васил Михайлов отново бе задържан в ареста.

И така – докато на 13 юни стана ясно, че излиза оттам, след като Районният съд в София го пуска под домашен арест. Решението на съда бе младежът да бъде с гривна, но със сателитно проследяване.