Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионКапитанът на ОФК Костинброд Стефан Методиев облече фланелката на Вихрен

Капитанът на ОФК Костинброд Стефан Методиев облече фланелката на Вихрен

От четвъртък към лятната подготовка на мъжкия отбор на ОФК Вихрен ще се присъедини школуваният футболист Стефан Методиев. Последният беше капитан на мъжкия отбор на ОФК Костинброд и беше търсен след края на първенството на ЮЗ трета лига от няколко отбор, но прие офертата на Вихрен (Сандански).

С фланелката на Миньор – Б група

На въпросите как се озова в отбора на Вихрен и какво натежа, та прие офертата на санданския клуб, той отговори следното: „Бях потърсен от изпълнителния директор на клуба Георги Бачев. По време на разговора се разбрахме по всички въпроси, но надделя най-вече това, че отбора има цел, а тя е влизане във втора професионална лига от следващото първенство. Познавам по-голямата част от футболистите на Вихрен и се надявам да успеем”.

Стефан Методиев е роден на 06.09.2000 година. Първите си стъпки във футбола прави в ДЮШ на Локомотив (София) при треньорите Христо Коилов и Явор Вълчинов на поста универсален халф. Тук престоява до 12 годишна възраст. Две години по-късно е в школата на Чавдар (Етрополе) при треньора Николай Николов.

С фланелката на Литекс U 16

След това е привлечен в ДЮШ на Литекс, където негов треньор е петричанинът Николай Димитров-Джаич за 1.5 години.

Следващите пет години е в редиците на Лудогорец (Разград), където негови треньори са Радослав Комитов, Юри Васев, Ради Здравков, Тодор Живондов. Взема участие в младежката шампионска лига срещу Железничар (Сараево), където негов треньор е Юри Васев.

От 2020 година е футболист на Миньор (Перник) при треньори Юри Васев и Христо Янев в Б група. От 2021 година е капитан на мъжкия отбор на ОФК Костинброд от едноименния град при треньорите Любо Божанков и Христо Коилов. Дебют в мъжкия отбор прави на 18-годишна възраст с фланелката на Лудогорец (Разград) в мач срещу Ботев (Пловдив) при треньора Димитър Димитров-Херо.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular